De Leiderdorpse wethouder Kees Wassenaar. (Foto: Chris de Waard).

Komst Ikea naar Leiderdorp toch weer onzeker

Hij was liever met goed nieuws weggegaan, maar dat is hem niet gegund. Vanmiddag kreeg wethouder Kees Wassenaar slecht nieuws van Ikea Nederland. De investeringsboard van het bedrijf heeft de plannen niet goedgekeurd voor de komst van het bedrijf naar Leiderdorp.

Wethouder Kees Wassenaar bracht slecht nieuws in zijn laatste vergadering. De investeringsboard van Ikea heeft de plannen voor een Leiderdorpse vestiging afgeschoten.

Volgens Wassenaar is het volledig tegenstrijdig met wat Ikea eerder communiceerde. “Welke gevolgen dat gaat hebben, is mij nog niet bekend. Dat is aan mijn opvolger.” Die opvolger is Willem Joosten die vanavond is beëdigd.

Wassenaar vreest dat het terrein waar Ikea een nieuwe vestiging zou bouwen nu weer jaren braak blijft liggen. “Ik ben positief ingesteld en ben er altijd van uit gegaan dat het goed zou komen, maar nu ben zelfs ik pessimistisch over de komst van Ikea naar Leiderdorp.”

Economie Leiderdorp Politiek Ikea-locatie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×