(Foto's/video: Chris de Waard).

900 Lorentzschoolkinderen rennen voor straatkinderen in Nepal

Vanmorgen werd een deel van de Professoren- en Burgemeesterswijk tijdelijk afgesloten voor auto’s om ruim 900 leerlingen van de Lorentzschool veilig door de straten van de wijk te laten rennen tijdens de jaarlijkse sponsorloop. De opbrengst is net als vorig jaar voor de Tika Foundation die zich inzet voor kansarme kinderen in Nepal.

Start en finish van de sponsorloop waren zoals ieder jaar bij het plein van de De Laat de Kanterstraat. De kinderen renden rondjes en lieten zich door familie en buren sponsoren. Voor een vast bedrag of een bedrag per rondje. Normaal wordt er ongeveer een uur hard gelopen, maar omdat het ook vandaag weer erg warm was, werd dat ingekort tot drie kwartier.

45 kinderen met gevulde maag naar school
Désirée de Blok-Hendriks, secretaris van de TIKA-foundation in Nederland: “In Nepal gaan veel kinderen niet naar school. Hun ouders werken extreem lange dagen, maar vaak is er niet genoeg geld voor eten, en al helemaal niet voor schoolgeld. Kinderen zoeken hun eten dus op straat, al zwervend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Een situatie die wij onacceptabel vinden”.

Het Banepa-project steunt de ouders van in totaal 45 kinderen zodat zij met een gevulde maag naar school kunnen. Ze leren lezen en schrijven, waardoor de kans op een beter betaalde baan veel groter wordt. Zo kunnen deze kinderen straks goed voor zichzelf zorgen én voor hun familie. Vorig jaar liepen de leerlingen van de Lorentzschool zo’n 15.000 euro bij elkaar. De opbrengst van dit jaar wordt op 6 juli bekendgemaakt tijdens het slotfeest van de school.

Chris de Waard was vanmorgen bij de sponsorloop en maakte bovenstaande radioreportage voor Sleutelstad.

Het Banepa-project

Het Banepa-project is een van de vele projecten van de TIKA-foundation. Het Banepa-project zorgt ervoor dat 45 kinderen naar school gaan, een schooluniformen hebben, iedere dag drie voedzame maaltijden krijgen en op school extra begeleiding krijgen als dat nodig is. Na schooltijd worden ze opgevangen en kunnen ze spelletjes doen of  leren zodat zij niet langer over straat zwerven. Bovendien regelt het Banepa-project voor vijf kinderen die geen thuis hebben, een veilig onderdak.

Leiden Maatschappij Sport Sponsorloop Lorentzschool


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×