(Foto's: Gerry van Bakel).

Lorentzschool rent voor de laatste keer voor Tika-project in Nepal

De jaarlijkse sponsorloop van de Leidse Lorentzschool is altijd een hele happening. Ouders staan gewapend met telefoons en camera’s langs de weg om de negenhonderd kinderen die rondjes gaan rennen voor het goede doel vast te leggen. Er is een koffiekraam met muziek, een wateruitdeelpunt en stempelposten. Doel is om geld op te halen voor Tika, een organisatie die kinderen in Nepal helpt naar school te gaan.

Gymnastiekleerkracht Charlotte Martijn is vanuit school een van de drijvende krachten achter de sponsorloop die al decennialang een traditie is op de openbare basisschool in de Burgemeesters- en Professorenwijk. Elk jaar halen de kinderen ruim tienduizend euro op. Dit jaar is het de derde keer – en daarmee ook de laatste keer dat het geld naar Tika gaat. Linda Lak van Tika vindt het jammer dat de Lorentzschool op zoek gaat naar een ander doel. “Wij zijn naarstig op zoek naar een andere school in de regio. Met de tienduizend euro van de Lorentzschool kunnen we heel veel doen in Nepal. Dus als een andere school het stokje wilt overnemen dan graag.”

Een reportage van Gerry van Bakel, je hoort Linda Lak van Tika, Charlotte Martijn, leerkracht Lorentzschool en Dimitri Schiltmans van de goededoelencommissie en enkele leerlingen van de Lorentzschool.

Het nieuwe goede doel is nog geheim maar de charitatieve commissie beslist daar zeker niet alleen over. “Het is een democratisch proces,” zegt Dimitri Schiltmans. “Ouders en leerlingen beslissen samen. Belangrijk is dat het goede doel aansluit bij de belevingswereld van de kinderen van de Lorentzschool en dat het doel niet alleen van ons geld afhankelijk is.”

De kinderen staan te trappelen om van start te gaan. Om 9.00 uur is het eerst de beurt aan de groepen 1 en 2 die een rondje rennen. Een uur later gaat de rest van de school van start. Op het startsein wordt nauwelijks gewacht. De meeste lopers hebben hun ouders en grootouders gevraagd hen te sponsoren, anderen zijn ook in de straat huis aan huis gaan vragen voor een sponsorbijdrage.

Voor meer informatie over Tika en hun projecten kun je terecht op de website van Tika.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs Sponsorloop Lorentzschool


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×