De sponsorloop. (Foto: Robbert Beurse).

Leerlingen Lorentzschool rennen ruim 25.000 euro bij elkaar voor Niños de Guatemala

De sponsorloop van de Lorentzschool heeft vorige maand het recordbedrag van 25.879 euro opgebracht. De leerlingen van de school in de Professorenwijk-Oost lopen elk jaar voor een goed doel, maar nooit eerder renden ze zoveel geld bijeen.

De opbrengst gaat dit keer naar de stichting Niños de Guatemala die het geld gebruikt voor laptops en tablets voor kinderen die vanwege de coronapandemie thuisonderwijs volgen in het Midden-Amerikaanse land. Vanwege diezelfde pandemie verliep ook de sponsorloop dit jaar anders dan anders. In plaats van rondjes door de wijk werd er gerend rondom de school en op de hockeyvelden van Roomburg.

In de weken na de loop voor het goede doel werd bij de klassen het sponsorgeld opgehaald en kwamen ook de digitale betalingen binnen. Na een flinke avond tellen en sorteren werd duidelijk dat de optelsom van papiergeld, een schatting van alle munten en de tikkie betalingen alle verwachtingen zou overtreffen. Pas na het daadwerkelijk storten van al het geld bij de bank werd het exacte bedrag duidelijk dat de Leidse kinderen bij elkaar hadden gelopen voor hun leeftijdsgenootjes in Guatemala: 25.879 euro.

Guatemala
Ook in Latijns Amerika is het onderwijs hard getroffen door de coronacrisis. In Guatemala zitten, net als in veel landen, de leerlingen sinds maart 2020 thuis en het ziet er naar uit dat dat voorlopig ook zo blijft. Naast de grote sociale gevolgen voor al deze kinderen, heeft dat ook een enorme impact op hun educatie. Niños de Guatemala vangt dit zo goed mogelijk op, door om de week ouders het huiswerk met aanwijzingen op te laten halen op de scholen. Er wordt via telefoon en WhatsApp contact onderhouden met de leerlingen. Wat mist zijn digitale middelen voor echt onderwijs. De beschikbaarheid van tablets zou de kwaliteit van het onderwijs op afstand enorm helpen. Het geld dat opgehaald wordt met de sponsorloop wordt besteed aan de aanschaf van tablets voor de leerlingen zodat zij beter onderwijs vanuit huis kunnen volgen.

Wie ook een bijdrage wil leveren kan dat doen via www.ninosdeguatemala.org/donate.

Leiden Maatschappij Onderwijs Sponsorloop Lorentzschool


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×