(Foto: Buurtcamping Leiden).

Drie dagen buurtcamping in Leiden-Noord

Deze zomer wordt De Tuin van Noord in Leiden omgetoverd tot een echte buurtcamping. Dit project wordt georganiseerd door buurtbewoners die van 13 tot en met 15 juli een kampeerweekeinde organiseren in het park rond het theehuis in Leiden Noord.

Het gaat de initiatiefnemers in de eerste plaats om het leggen van nieuwe contacten tussen de buurtbewoners onderling. “Dat is de kracht van De Buurtcamping. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit”, zegt Lolke Boonstra die één van de initiatiefnemers is.

Lolke Boonstra vertelt in het radioprogramma ‘De avond van Sleutelstad’ over de Buurtcamping Leiden.

Activiteiten
Er zijn tijdens het kampeerweekeinde verschillende activiteiten om aan deel te nemen. Een wandeling door Leiden Noord bijvoorbeeld, een kids-workout door ‘Fit For Free’ en een fietstochtje op de duofiets van Fietsmaatjes. Als afsluiting is er een buurtbingo.

Inschrijven voor een plekje om de tent op te zetten kan nog tot en met zaterdag 7 juli de website van Buurtcamping Leiden. Mensen met een laag inkomen krijgen 50% korting op het reguliere tarief.

Advertentie

Cultuur Leiden buurtcampingleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×