Het Morspark is nog verre van af, het geld, een miljoen, is echter wel op. De gemeente komt zelfs twee ton tekort. (Foto's: Chris de Waard).

Morspark valt tonnen duurder uit

De inrichting van buurtinitiatief het Morspark valt twee ton duurder uit dan gepland. Dat schrijft wethouder Martine Leewis in een brief aan de raad. Voor de aanleg van het park dat deel uitmaakt van het project ‘Het Morslint‘, een wandelroute door de Leidse wijk de Hoge Mors, was ruim een miljoen euro beschikbaar. Dat geld is op en het park is nog niet af. Leewis vraagt de raad nu om extra geld. “Want we willen het nu wel afmaken”, aldus Leewis die belooft uit te zoeken hoe het kon gebeuren dat het beschikbare budget fors werd overschreden. “En we werken aan een pakket maatregelen om dergelijke overschrijdingen in de toekomst te voorkomen.”

Chris de Waard sprak wethouder Martine Leewis over de overschrijding van twee ton.

Het Morslint is een plan waarbij een grote groep bewoners en gebruikers van de wijk samen met de gemeente een wandelroute door de wijk ontwierpen en ontwikkelden. De eerste pennenstreken werden al in 2014 op papier gezet, begin 2016 begon de uitvoering. Het doel is om de wijk voor voetgangers prettiger beloopbaar te maken en om de samenhang in de wijk te vergroten. Juist die samenwerking met de gemeente leidt nu tot problemen. Ambtenaren staken veel te veel uren in het participatieproces, waardoor de plankosten gierend uit de klauwen liepen.

Andere tegenvallers komen door de vertragingen die het project hebben opgelopen. Onder meer door leveringsproblemen. Daardoor konden bepaalde onderdelen van het park niet meteen afgemaakt worden, waardoor ze beschadigd raakten door weersinvloeden en vandalisme. Ook werden de plannen nog tijdens de uitvoering aangepast. Vanwege ‘voortschrijdend inzicht’ meldt Leewis. Maar ook dat zorgde dus voor meerwerk en extra plankosten.

Leewis belooft dat de kosten niet meer verder op zullen lopen. Van de twee ton die ze nu te kort komt, heeft ze voor de helft een oplossing voor ogen. Een ton kan worden betaald uit een reserve voor het ontsluiten van groengebieden.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek morslint


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×