(Foto: PR).

Spinning Event voor 333 meter ijsbaan gaat niet door

Het Spinning Event dat op 22 september zou plaatsvinden om extra geld op te halen om de 333 meter ijsbaan te realiseren, gaat niet door. Dat laat Schaatshal Leiden aan de redactie van Sleutelstad weten. De sponsor van de fietsen heeft zich terug getrokken waardoor het evenement moet worden gecanceld. Ook de prijsuitreiking van de 333loterij zou tijdens het evenement plaatsvinden. De organisatie heeft besloten de winnaars van grotere prijzen persoonlijk te benaderen en geen alternatief evenement te organiseren.


Reanne van Kleef sprak met Willem van Vliet van Schaatshal Leiden over de stand van zaken betreffende de 333 meter ijsbaan en het Spinning Event.

Om de geplande nieuwe 250 meter ijsbaan uit te breiden naar 333 meter, moet er voor 1 oktober 2018 in totaal 3,2 miljoen euro worden opgehaald. Dat geld moet vanuit verschillende gemeenten komen, maar ook via acties die op de website 333m.nl zijn gelanceerd.

Eén van de acties is de online 333m-loterij. Een lot kost 3,33 euro. Naast vele prijzen als schaatsclinics van bekende schaatsers en weekendjes weg, is er ook een geldprijs van 3.333,33 euro te winnen. Andere mogelijkheden om bij te dragen van een langere ijsbaan zijn bijvoorbeeld het aanschaffen obligaties tegen 1 procent rente, het doneren van een zonnepaneel en het kopen van vierkante meters ijs.

Bijdrage regiogemeenten
Een groot deel van het bedrag moet ook vanuit de regiogemeenten komen die gebruik maken van de Leidse ijsbaan. Onlangs werd bekend dat Oegstgeest dat niet gaat doen. Dat betekent dat er weer 150.000 euro extra bij elkaar gesprokkeld moet worden. De gemeente Teylingen gaat waarschijnlijk wel bijdragen en ook de gemeentes Zoeterwoude en Kaag en Braassem hebben een bijdrage toegezegd.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×