Sportwethouder wil met zoveel mogelijk medestanders 333-meter eindstreep halen

7

Katwijk en Leiderdorp zijn de laatste twee gemeenten in de regio die nog moeten beslissen of ze wel of niet willen meebetalen aan een langere ijsbaan die Leiden bouwt als regionale schaatsvoorziening. Tot 1 oktober lopen er bovendien nog tal van acties vanuit de schaatssportverenigingen om geld bijeen te halen voor de langere baan. Maar nu er al veel gemeenten hebben laten weten niet mee te zullen betalen, lijkt het er op dat de nieuwe ijsbaan definitief een lengte van 250 meter zal krijgen.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Julius Terpstra en sportwethouder Dirkse over de bijdragen van de regio aan een 333-meter schaatsbaan.

En dat zou reuze jammer zijn, vindt onder meer het CDA Leiden. Duoraadslid Julius Terpstra vroeg daarom gisteravond in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving aan sportwethouder Dirkse of deze nog een ultieme poging wil doen om de tegenstemmers tot andere gedachten te bewegen. Dirkse voelt niet voor zo’n eindsprint: “De college die nee hebben gezegd, hebben een weloverwogen besluit genomen. Ze nu vragen of ze zich willen bedenken, leidt alleen maar tot ergernis.

Volgens Dirkse zijn de de gemeenteraden in de regiogemeenten die als enige nog iets kunnen betekenen. Hij riep Terpstra dan ook op om vooral zijn CDA-collega’s te bewegen om hun colleges te vragen om wel bij te dragen.

Op 1 oktober wil Leiden de balans opmaken. De nieuwe schaatshal wordt gebouwd in combinatie met een nieuw zwembad en de gemeente Leiden wil voorkomen dat het zwembad vertraging oploopt als besluitvorming over de schaatsbaan uitblijft.

Dirkse wil op 1 oktober de eindstreep met zoveel mogelijk medestanders halen. “Daarna maken we de balans op en kijken we gezamenlijk wat dat betekent. Dan weten we niet alleen welke gemeenten wel bijdragen en welke niet, maar ook hoeveel de verenigingen zelf nog hebben opgehaald. En dan weten we ook hoe groot het gat is.” Uiteindelijk moeten de gemeenteraden van de gemeenten die wel mee willen betalen dan een finaal besluit nemen over de nieuwe schaatshal.

Delen

7 reacties

  1. Nog fijner zou het zijn als wethouders hun best zouden doen voor het op peil houden van basisvoorzieningen in de wijken waar iedereen wat aan heeft i.p.v. overbodige luxe ten behoeve van de sporthobby van een paar schaatsfanaten.

    • Kunt u aan de hand van voorbeelden uw mening onderbouwen? De basisvoorzieningen in Leiden zijn prima in orde. En wat is er mis met een schaatsbaan waar straks duizenden mensen veel plezier van hebben?

  2. Maak er een groot Topsportcentrum van zoals je in Almere ook hebt! Dit in combinatie met de nieuwe Basketball hal voor ZZ Leiden en eventueel 2 of 3 woontorens verwerkt in het plan. Ook een korting voor mee betalende Gemeentes en een extra Tax voor de alleen profiterende Gemeentes lijkt me een serieuze optie!

  3. Een Leids burger op

    Die eindstreep ligt nu waarschijnlijk gewoon bij 250 meter hoor en daar kun je ook prima op schaatsen.

  4. Ophouden met deze dure onzin a.u.b. We kunnen in verband met de klimaatopwarming de aandacht beter verleggen naar andere sporten dan schaatsen. Op de eerste plaats zouden we hierbij aan zwemmen en roeien kunnen denken.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline