Impressie van de nieuwe schaatshal.

Sportwethouder wil met zoveel mogelijk medestanders 333-meter eindstreep halen

Katwijk en Leiderdorp zijn de laatste twee gemeenten in de regio die nog moeten beslissen of ze wel of niet willen meebetalen aan een langere ijsbaan die Leiden bouwt als regionale schaatsvoorziening. Tot 1 oktober lopen er bovendien nog tal van acties vanuit de schaatssportverenigingen om geld bijeen te halen voor de langere baan. Maar nu er al veel gemeenten hebben laten weten niet mee te zullen betalen, lijkt het er op dat de nieuwe ijsbaan definitief een lengte van 250 meter zal krijgen.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Julius Terpstra en sportwethouder Dirkse over de bijdragen van de regio aan een 333-meter schaatsbaan.

En dat zou reuze jammer zijn, vindt onder meer het CDA Leiden. Duoraadslid Julius Terpstra vroeg daarom gisteravond in de raadscommissie Onderwijs en Samenleving aan sportwethouder Dirkse of deze nog een ultieme poging wil doen om de tegenstemmers tot andere gedachten te bewegen. Dirkse voelt niet voor zo’n eindsprint: “De college die nee hebben gezegd, hebben een weloverwogen besluit genomen. Ze nu vragen of ze zich willen bedenken, leidt alleen maar tot ergernis.

Volgens Dirkse zijn de de gemeenteraden in de regiogemeenten die als enige nog iets kunnen betekenen. Hij riep Terpstra dan ook op om vooral zijn CDA-collega’s te bewegen om hun colleges te vragen om wel bij te dragen.

Op 1 oktober wil Leiden de balans opmaken. De nieuwe schaatshal wordt gebouwd in combinatie met een nieuw zwembad en de gemeente Leiden wil voorkomen dat het zwembad vertraging oploopt als besluitvorming over de schaatsbaan uitblijft.

Dirkse wil op 1 oktober de eindstreep met zoveel mogelijk medestanders halen. “Daarna maken we de balans op en kijken we gezamenlijk wat dat betekent. Dan weten we niet alleen welke gemeenten wel bijdragen en welke niet, maar ook hoeveel de verenigingen zelf nog hebben opgehaald. En dan weten we ook hoe groot het gat is.” Uiteindelijk moeten de gemeenteraden van de gemeenten die wel mee willen betalen dan een finaal besluit nemen over de nieuwe schaatshal.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×