(Beeld: Gosse Beitsma).

Leids schaatstalent wint IJsselcup en plaatst zich voor World Cup kwalificatie toernooi

De Leidse schaatser Tijmen Snel is het schaatsseizoen dit weekend begonnen met een overwinning in de IJsselcup in Deventer en plaatsing voor het World Cup kwalificatie toernooi (WCKT). Begin november mag hij zich nu proberen te plaatsen voor de ISU World Cup-wedstrijden op de 500, 1000 en 1500 meter.

De IJselcup zelf kent een klassement over 500 en 1500 meter. Met een zesde plek op de 500 meter (36.25) en een derde plek de 1500 meter (1.51.79) ging Snel er zaterdag met de eindoverwinning vandoor. Daarmee staat hij nu in een rijtje winnaars als Rintje Ritsma, Ids Postma en Erben Wennemars. Zondag werd hij ook nog eens tweede op de 1000 meter (1.11.64).

Snel ziet zelf nog wel ruimte voor verbetering. “Een mooie prestatie voor mij maar de rit was nog niet vlekkeloos”, zegt hij over zijn 1000 meter. “Al met al een mooi weekend waarbij ik naast  de 1500 meter, waarvan ik al zeker was, nu ook de 500 en de 1000 meter mag rijden tijdens het WCKT.”

Deze zomer heeft Snel stage gelopen bij Lotto-Jumbo en dat heeft ervoor gezorgd dat hij nu al stappen heeft gemaakt ten opzichte van eind vorig seizoen. “Je merkt dat je je snelheid makkelijker oppakt. Daar worden je rondetijden sneller van en dan gaat je eindtijd natuurlijk ook naar beneden.”

Leiden Sport Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×