Toekomst Energiepark: laat je mening horen aan Sleutelstad!

2

Tegelijkertijd met het participatietraject van de gemeente Leiden, begint deze maand ook een onderzoek naar de toekomst van het Energiepark in Leiden. Sleutelstad spreekt de komende maanden onder andere met projectontwikkelaars, ondernemers, omwonenden en politici over de herontwikkeling van het gebied. Ben je betrokken en wil je meewerken? Laat het ons weten!

Voor het onderzoek naar de toekomst van het Energiepark zijn reacties van betrokkenen uit de Leidse samenleving van belang. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer met plannen voor het Energiepark? Woon je in de buurt en maak je je zorgen? Rijd je vaak over de Maresingel en Langegracht en heb je ideeën over het uitzicht? Sleutelstad is benieuwd naar jouw verhaal en wie weet ben jij straks te horen in onze documentaire!

Vragenlijst
Via een korte vragenlijst (2-3 minuten) kun je aangeven wat je van het Energiepark vindt en eventueel je gegevens achterlaten. We zullen alle reacties doornemen en, waar mogelijk, gebruiken in publicaties op Sleutelstad. Vul dus nu de vragenlijst in!

Het onderzoek naar de toekomst van het Energiepark wordt mogelijk gemaakt door het Leids Mediafonds, dat hiervoor een subsidie ter beschikking heeft gesteld.

Delen

2 reacties

 1. De grootste opgave waar Leiden de komende tijd voor staat is de bouw van voldoende woningen voor groepen waaronder momenteel woningnood is.
  Dat leidt tot verdichting van de stad en een steeds fellere en medogenlozere concurrentie om de schaarse ruimte.
  De wijk Noordvest-Molenbuurt kan behalve meer bewoners, ook heel goed meer winkels commerciële en maatschappelijke dienstverlening en werkplekken gebruiken.
  Het uitbaten van commerciële mogelijkheden van Leiden door aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers schaadt steeds meer het woonklimaat van de stad, vergt onevenredig veel parkeergelegenheden voor bezoekers, en gaat ook als gevolg van overlast ten koste van de bewoners.
  Daarom: Bouw er woningen, winkels en werkplekken. Er ligt een heel leuk plan. De plek voor dit type stadsverdichting is ideaal, want de behoefte aan extra ruimte voor de auto is er minimaal.

 2. Hans van Klinken op

  Ik kan niet anders dan Jan Pieters reactie onderschrijven. Woningen zijn er nodig met parkeergelegenheid onder de panden. Winkels zijn er nodig, ook om Nieuw Leiden te bedienen. Speelplekken voor kinderen en een goede parkachtige omgeving waar het goed toeven is en waar incidenteel (dat met nadruk) iets kan worden ondernomen zoals een marktje, of een rustig (klassiek) concert e.d. Geen grootschalige horeca want daar voorziet de Nieuwe Rijn aan weerzijde al ruimschoots in. Ook zal horeca te veel verstorend werken op de bestaande woonomgeving. Garanties dat er geen overlast komt, wordt per coalitie gegeven. Om te voorkomen dat het veranderd wordt door meer feest-ingestelde politici zal woongenot prioriteit nummer 1 zijn. Overigens voor de hele gemeente lijkt mij dat een zinnig uitgangspunt.

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline