(Foto's: J.P. Kranenburg).

Gardeniers moest weg na lekken mail ontwikkelaar Pluis

Het doorsturen van een mail van ontwikkelaar Sven Pieters van de Pluis Groep uit Amsterdam aan zijn eigen fractie heeft CDA-wethouder Gardeniers opgebroken. Het ‘lekken’ van de aan het college gerichte mail, die in handen is van de redactie van Sleutelstad, over de ontwikkelingen rond de Menswording-locatie werd hem door zijn collega’s nogal kwalijk genomen. Daarop trok Gardeniers de conclusie dat hij niet meer in dat team kon functioneren en hield afgelopen maandagavond de eer aan zichzelf.

Ontwikkelaar gek van discussie
De mail zelf wordt door mensen die hem gelezen hebben op z’n zachtst gezegd ook niet erg positief ontvangen. Op 19 oktober stuurde de Pluis Groep een mail die niet bepaald subtiel is. “Zoals jullie weten worden het kerkbestuur en wij een  beetje gek van de publieke discussie over aan wie het kerkgebouw verkocht had of moet worden.”

Koop kerkgebouw onherroepelijk
De Pluis Groep had bedongen onder de koop uit te kunnen als de bestemming van de Menswording-locatie niet gewijzigd zou worden in wonen. “Om een einde aan deze discussie te maken hebben wij de koop onherroepelijk gemaakt,” schrijft Pieters aan het Leiderdorpse college. “De kerk is hoe dan ook op 7 januari 2019 van ons.”

In Leiderdorp is de afgelopen tijd nogal wat discussie ontstaan over het woningbouwplan dat de Pluis Groep heeft gemaakt voor de locatie van de te slopen kerk aan het Heelblaadjespad. ‘Te massaal’ en ’te hoog’ zijn veel gehoorde klachten in de omgeving van het kerkgebouw. Ook in de Leiderdorpse raad klinkt kritiek op het als te groot ervaren bouwplan. Omwonenden vrezen verkeersoverlast en onveilige situaties als er 21 gezinnen komen wonen langs de drukke fietsroute voor scholieren. Ook wil de buurt graag dat de maatschappelijke functie wordt behouden.

Pluis lijkt aan alle kritiek weinig boodschap te hebben. “We hebben een prachtig woningbouwplan liggen, waarin we de buurt tegemoet komen door een ruimte te reserveren voor een buurtkamer van tachtig vierkante meter.” De ontwikkelaar betwijfelt overigens of er daadwerkelijk behoefte is aan zo’n ruimte en denkt eigenlijk dat slechts een kleine groep bewoners erom vraagt.

Ontwikkelaar ‘dreigt’ met tandartspraktijk
De Pluis Groep besluit de mail met een dreigement. “Als de gemeente niet meewerkt aan onze plannen, komt er op de plek van de kerk geen buurthuis en ook geen woningbouw”, schrijft Pieters in zijn mail aan burgemeester en wethouders. “Het alternatief is een tandartspraktijk van drie verdiepingen hoog met fysio en dokter.” Zo’n invulling past binnen het huidige bestemmingsplan en kan door de buurt en gemeente dus niet  tegen worden gehouden”, meldt Sven Pieters van ontwikkelaar Pluis Groep om vilein te besluiten met “Ik denk dat dit belangrijke kennis voor het college kan zijn”.

Advertentie

Leiderdorp Politiek gardeniers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×