Daan Binnendijk wordt wethouder in Leiderdorp. Hij volgt de opgestapte CDA-wethouder Jeff Gardeniers op. (Foto: Chris de Waard).

Daan Binnendijk opvolger van Jeff Gardeniers als wethouder in Leiderdorp

De fractie en het bestuur van CDA Leiderdorp dragen Daan Binnendijk voor als wethouder voor Leiderdorp. Hij volgt daar Jeff Gardeniers op die onlangs opstapte. Binnendijk (51 jaar) is momenteel zelfstandig adviseur en was de afgelopen jaren wethouder van financiën in Voorschoten. Binnendijk woont in Rijnsburg waar hij van 2002 tot en met 2005 ook al wethouder was. Vervolgens was hij in de periode 2006 tot en met 2014 wethouder in de gemeente Katwijk.

Van 2016 tot en met de verkiezingen eerder dit jaar was Daan Binnendijk wethouder in Voorschoten. Hij heeft daarbij verschillende portefeuilles gehad, waaronder financiën, milieu, ruimtelijke ordening, sport en jeugd en jongerenbeleid. Hij bracht Voorschoten in die periode naar rustiger financieel vaarwater. Naar aanleiding van de begroting die onder zijn leiding tot stand kwam werd het provinciaal financieel toezicht waaronder Voorschoten stond opgeheven.

Binnendijk heeft daarnaast bestuurlijke ervaring in verschillende regionale samenwerkingsorganen. Zo was hij onder meer lid van het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland en van het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Ook was hij lid van het Dagelijks Bestuur van de belastingsamenwerking Gouwe Rijnland (BSGR).

“De fractie en het bestuur zien de komst van Daan naar Leiderdorp met vertrouwen tegemoet,” zegt fractievoorzitter Mirjam van der Stelt: “We zien in Daan een gedreven en ervaren bestuurder, die goed kan verbinden en bewezen heeft resultaten te bereiken.” Tijdens de raadsvergadering van maandag 17 december 2018 zal Daan Binnendijk door de CDA-fractie worden voorgedragen.

Leiderdorp Politiek gardeniers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×