Wethouder Jan Nieuwenhuis (midden) krijgt een functie-uitbreiding van 0,8 naar 0,9 fte. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder Nieuwenhuis krijgt functie-uitbreiding in Oegstgeest

De Oegstgeester wethouder Jan Nieuwenhuis (CDA) gaat meer tijd besteden aan zijn werk als bestuurder. Afgelopen voorjaar werd hij in het nieuwe college aangesteld voor 0,8 fte, maar dat is nu met een half dag per week verhoogd naar 0,9 fte. In de praktijk zal dat overigens niet veel uitmaken; wethouders besteden over het algemeen al veel meer tijd aan hun functie dan de aanstelling die ze hebben.

De uitbreiding van de aanstelling van Nieuwenhuis komt op een moment dat Progressief Oegstgeest op zoek is naar een wethouder die de onlangs opgestapte Huri Sahin kan gaan vervangen. Sahin had in theorie de zwaarste portefeuille, met onder andere Wonen, Duurzaamheid en een aantal pittige nieuwbouwprojecten. De functie-uitbreiding van Nieuwenhuis kan het werk van de nieuw te vinden wethouder dus enigszins gaan verlichten, waardoor de taakverdeling binnen het college wat evenwichtiger wordt.

Nieuwenhuis begon ruim een jaar geleden als vervanger voor de afgetreden wethouder Marien den Boer. Het wethouderschap beviel hem – tegen eigen verwachting in – echter zo goed, dat hij afgelopen voorjaar voor nog eens vier jaar bijtekende als bestuurder. Voor Nieuwenhuis zal de uitbreiding van het aantal uren in de praktijk overigens weinig verschil gaan maken: ook in de afgelopen maanden besteedde hij al meer uren aan zijn taken dan de 0,8 fte waarvoor hij was aangesteld.

Toevoeging 16-01: de functie-uitbreiding wordt pas van kracht nadat die door de gemeenteraad is goedgekeurd. In theorie zou die dus nog kunnen besluiten niet akkoord te gaan met dit voorstel van het college.

Advertentie

Oegstgeest Politiek sahin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×