Commissaris van de Koning Jaap Smit na het bekend worden van de eerste uitslagen op 20 maart. (Foto: Chris de Waard).

Informateur Wiegel: Forum voor democratie en VVD in provinciebestuur Zuid-Holland

De twee grootste partijen in Provinciale Staten van Zuid-Holland moeten in ieder geval deel gaan uitmaken van het provinciebestuur. Dat vindt informateur Hans Wiegel. Forum voor Democratie haalde op 20 maart elf zetels, de VVD hield er tien. Naast deze twee partijen moeten er nog twee of drie partijen toetreden tot het te vormen provinciebestuur om een meerderheidscoalitie te vormen. Provinciale Staten in Zuid-Holland telt 55 zetels. Het nieuwe provinciebestuur krijgt doordat er meer partijen nodig zijn ook meer gedeputeerden. Wiegel denkt aan zeven in plaats van de huidige vijf.

VVD-coryfee Hans Wiegel werd na de verkiezingen voor de Provinciale Staten door FvD-voorman Thierry Baudet gevraagd als informateur in Zuid-Holland. Hij stemde in en voert vandaag en morgen gesprekken met de fractievoorzitters  van alle zestien partijen die zijn vertegenwoordigd in Provinciale Staten van Zuid-Holland.

 

Advertentie

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2019


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×