Snel internet moet ook voor de bewoners in het buitengebied van Zoeterwoude beschikbaar komen.

Snel internet buitengebied Zoeterwoude

Bijna vijfhonderd adressen in het buitengebied van Zoeterwoude en in Gelderswoude hebben nog niet de mogelijkheid om snel internet af te nemen. Voor ondernemers, agrariërs en zzp’ers die vanuit huis werken is snel internet belangrijk. Daarom wil de gemeente dat iedereen in Zoeterwoude de mogelijkheid krijgt om snel internet af te nemen.

De gemeente Zoeterwoude gaat een marktverkenning doen
De gemeente benadert partijen die snel internet in de buitengebieden kunnen aanleggen. Zodat daar ook wordt voldaan aan de Europese norm van 2023. Twee marktpartijen hebben zich inmiddels gemeld bij de gemeente. Hiermee gaat de gemeente in gesprek.

Wethouder Ton de Gans hoopt dat na deze exercitie niet alleen de makkelijk bereikbare adressen, maar alle adressen in Zoeterwoude de beschikking hebben over snel internet. “De aanleg van snel internet en glasvezel is een vrije markt. Wij dagen marktpartijen uit om te investeren in de digitale bereikbaarheid van Zoeterwoude”. Op basis van de wensen van de inwoners wil de gemeente afspraken met marktpartijen maken over bijvoorbeeld lagere  legeskosten.

Er wordt nu een werkgroep in het leven geroepen met inwoners en ondernemers uit Zoeterwoude. De leden worden ambassadeur van het project en nemen deel aan de gesprekken tussen de gemeente en de aanbieders. In mei organiseert de gemeente een informatieavond over de vervolgstappen in het proces. Inwoners en ondernemers uit het buitengebied worden hierover binnenkort geïnformeerd.

Het is de bedoeling is dat inwoners en ondernemers met steun van de gemeente en de Stichting Digitale Bereikbaarheid later dit jaar met een aanbieder tot een akkoord komen.

Meer weten of aanmelden?
Wie nu al vragen heeft of zich wil aanmelden als ambassadeur om mee te beslissen in de werkgroep kan een mail sturen aan de gemeente Zoeterwoude met als onderwerp ‘Snel internet buitengebied’. Het adres is gemeente@zoeterwoude.nl.

Maatschappij Zoeterwoude Glasvezelinternet in Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×