Het grasveld waar de gemeente de woningen wil neerzetten. In eerste instantie voor tien jaar, maar als het aan Damen ligt, kan dat ook verlengd worden.

Tijdelijke woningen Sumatrastraat voor minimaal tien jaar naar Vijf Meilaan

Sinds een half jaar is de gemeente Leiden op zoek naar een nieuwe plek voor de tijdelijke woningen die in maart 2017 voor een periode van drie jaar op het terrein van basisschool De Springplank in de Sumatrastraat werden gezet. Ze moeten daar weg omdat op die plek een woningbouwplek in ontwikkeling komt. Voor de komende tien jaar heeft de gemeente het oog laten vallen op de strook gras langs de Vijf Meilaan. Het blok met zestien woningen komt dan voor de flat in de Valeriusstraat te staan die nu uitkijkt op dat grasveld. Vanavond houdt de gemeente een informatieavond voor omwonenden die inmiddels massaal laten weten niets voor het plan te voelen.

De tijdelijke woningen werden in maart 2017 voor drie jaar neergezet in de Sumatrastraat. Als die periode om is, wil de gemeente ze verhuizen naar een grasveld aan de Vijf Meilaan waar ze minimaal tien jaar blijven staan. (Archieffoto: Ayman Ghoujal).

Wethouder Damen hoopt dat de weerstand zal wegebben. “Dat is in de Sumatrastraat ook gebeurd,” vertelde Damen gisteravond aan de leden van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling waar ze speciaal voor dit punt moest opdraven omdat GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal een nadere toelichting op de voorgenomen plannen wilde hebben. “We hebben op achttien plekken in de stad gekeken,” welke wilde Damen niet zeggen. “Dit was de meest geschikte. Je moet kunnen parkeren in de omgeving, de ondergrond moet goed zijn en groen is nu eenmaal vaak een plek waar zoiets kan.” Het grasveld wordt volgens Damen niet echt gebruikt door de bewoners, maar die weerspreken dat.

Bij de informatiebijeenkomst vanavond bij De Parelvissers aan het Bizetpad gaat wethouder Damen in gesprek met omwonenden. Ook verschillende raadsleden hebben inmiddels laten weten naar de info-avond die om 19.00 uur begint.

Leiden Politiek valeriusstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×