Het veldje bij de Verdamstraat wordt de definitieve nieuwe locatie voor de woonunits. (Foto: Chris de Waard).

Woonunits Sumatrastraat definitief naar Verdamstraat

Bewoners van de Professoren- en Burgemeesterswijk hebben de afgelopen periode een lijst met 21 locaties ingeleverd bij het Leidse college van burgemeester en wethouders. Op de lijst plekken die in hun ogen beter geschikt waren voor de plaatsing van de woonunits dan het eerder uitgekozen grasveld tussen de Burggravenlaan en de Verdamstraat. “Van die lijst kwam slechts één plek ook echt in aanmerking”, vertelt wethouder Marleen Damen via een online persconferentie aan Sleutelstad. “Een locatie aan de Octavialaan in de wijk Roomburg. Maar daar kiezen we uiteindelijk niet voor.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de definitieve keuze voor de Verdamstraat.

College: Verdamstraat blijft beste optie
Belangrijkste reden voor het college om niet voor de plek in Roomburg te kiezen is dat deze gelijkwaardig is aan de Verdamstraat en dus niet beter. Bovendien is inpassing net iets duurder en zou dan de hele participatie overgedaan moeten worden. Dat kost zoveel tijd dat verplaatsing niet lukt voordat het huidige terrein aan de Sumatrastraat vrijgemaakt moet worden voor nieuwbouw die Woonstichting Ons doel daar gaat realiseren. uitstel is geen optie, want dan moet er tijdelijk huisvesting worden geregeld voor de zestien bewoners en bovendien moeten de woonunits dan worden opgeslagen en ook dat is een zeer kostbare zaak.

 

Leiden Maatschappij valeriusstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×