(Foto: Chris de Waard).

Bomenkap Vlietland uitgesteld

Vlak voor de zomer kondigde de provincie Zuid-Holland aan opdracht te hebben gegeven aan Staatsbosbeheer voor de kap van zieke en dode bomen in recreatiegebied Vlietland. Oorzaak is de ziekte essentaksterfte en de slechte staat van de populieren. Met de bomenkap wilde de provincie voorkomen dat er gevaarlijke situaties zouden ontstaan voor de bezoekers.

Door gesprekken met de omgeving over de beoogde bomenkap en herplant en de daarover ontstane zorgen, heeft de provincie besloten om de werkzaamheden voorlopig uit te stellen. “Samen met de omgeving bekijken we opnieuw de veiligheidssituatie en gaan we gezamenlijk op zoek naar een goede aanpak,” zegt woordvoerder Michiel Groeneveld van de provincie Zuid-Holland.

Vorige week zijn de gesprekken gestart waarbij in elk geval de veiligheid voor bezoekers van het gebied voorop blijft staan. Er wordt met alle partijen gezamenlijk afgewogen welke maatregelen op korte termijn noodzakelijk zijn. Dat kan zijn het kappen van (individuele) bomen, snoeien of het kronen van de bomen. Tijdens eventuele werkzaamheden blijft het recreatiegebied toegankelijk voor bezoekers. Gebieden waar werkzaamheden worden uitgevoerd worden zo nodig afgezet.

Maatschappij Regio vlietland_boomkap


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×