(Foto's: Emile van Aelst).

Leiden vraagt aandacht voor klimaat met mars door binnenstad

Vrijdagochtend werd met een klimaatmars door de binnenstad van Leiden actie gevoerd voor het klimaat. De mars werd georganiseerd door initiatiefnemers van Fridays For Future Leiden. De organisatie hoopt op deze manier Leidenaren en omstanders te betrekken bij het wereldwijde debat met betrekking tot het klimaat. Na de verzameling op de Beestenmarkt, waarbij enkele toespraken werden gehouden, ging de mars van start.

Rond 12:00 verzamelde een groep mensen, waaronder veel studenten, zich op de Beestenmarkt. Enkele mensen hielden een toespraak, onder andere Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD). Na de toespraken ging de klimaatmars van start.

Global Day for Climate Action
De landelijke actie die Fridays For Future (FFF) vrijdag organiseerde, maakt onderdeel uit van de Global Day of Climate Action. Wereldwijd worden op deze dag stakingen gehouden. In Nederland is het thema van de mars “stilte”. De FFF wijst erop dat de wetenschap de realiteit van klimaatverandering heeft aangetoond, maar dat de politiek deze nog moet erkennen. Tevens is dit het doel van de beweging, de staking en de inhoud van het betreffende thema.  

Fridays For Future (FFF)
De wereldwijde klimaatbeweging Fridays For Future (FFF) vindt haar oorsprong in de klimaatacties die gevoerd zijn door stakende scholieren. Klimaatactiviste Greta Thunberg is hierbij een grote inspiratiebron. Volgens FFF nemen politici te weinig maatregelen met betrekking tot het klimaat. Om deze reden is de boodschap van de stakingen van FFF vooral gericht aan de politiek. In veel Nederlandse steden is FFF actief, zo ook in Leiden.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Klimaatmars Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×