Leerlingen van Mark Horton's Kung Fu-school succesvol op Jeugd NK Kung Fu. (Foto's: Gertjan van Geen).

Leidse Kung Fu-school koestert zijn talenten

Twee leden van de Leidse Kung Fu-school kwamen zondag 15 december met maar liefst zeven medailles terug van de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd. De twaalfjarige Sep van Geen pakte er vier, terwijl zijn zevenjarige clubgenote Daeni Yeung op drie onderdelen het hele veld achter zich liet. Kung Fu-meester Mark Horton is supertrots op zijn pupillen. “Ze kunnen echt ver komen.”

Mark Horton is een Britse Kung Fu-meester die al heel lang in Nederland woont en op diverse plekken in Nederland sportscholen heeft. Kung Fu is in Nederland nog geen grote sport, maar in China is het echt de volkssport nummer 1, aldus Horton. “Kung Fu vindt je ook terug in alle andere Aziatische vechtsporten als judo en kickboksen.” Een echte moeder der sporten. Horton won in april 2017 acht gouden medailles op het Wereld Kampioenschap in Hongkong. Sep zou dat record graag verbreken, maar omdat je maximaal maar aan acht onderdelen mee kan doen is evenaring het hoogst haalbare.

Ook op ander vlak treedt Sep in de voetsporen van zijn trainer en hij geeft al zelf training aan jongere clubgenootjes. “Hij is soms wel erg streng”, zegt Horton. “Ik moet Seb er soms aan herinneren dat al die dingen die hij zelf zo makkelijk doet voor anderen een stuk moeilijker zijn.” Het leuke aan zijn sport vindt Sep dat je nooit uitgeleerd raakt. Er is altijd wel een nieuw aspect aan te ontdekken, iets nieuws te leren.


Sport071-presentator in gesprek met Sep van Geen en Mark Horton over Kung Fu in Leiden.

Wil je ook eens meemaken wat het is om Kung Fu te beoefenen? Ga naar de website van Hong Ying Wuguan.

Leiden Sport Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×