(Foto's: Chris de Waard).

Borden vuurwerkvrij centrum geplaatst

De gemeente Leiden heeft de borden neergezet waarop wordt aangekondigd dat het afsteken van vuurwerk in het gebied binnen de singels (vanaf) dit jaar verboden is. Het hele centrum is voortaan vuurwerkvrije zone. Buiten de singels mag geen vuurwerk worden afgestoken in de parken en ook niet in de buurt van het dierenasiel in de Stevenshof.

Hoe de inwoners in het centrum van Leiden zich aan het vuurwerkverbod zullen houden, valt nog te bezien, maar burgemeester Lenferink heeft goede hoop: “Sinds we het afsteken van vuurwerk in alle parken hebben verboden, houdt men zich daar verbazingwekkend goed aan.”

De gemeente gaat het vuurwerkverbod op oudejaarsavond actief handhaven. Bewoners van het centrum die vuurwerk af willen steken, zullen dat buiten de singels moeten doen. Vanaf 18.00 uur gaan gemeentelijke opsporingsambtenaren de straat op, in de loop van de avond worden de boa’s afgelost door de politie. Vuurwerk afsteken is sowieso alleen toegestaan tussen 31-12-2019 vanaf 18.00 uur tot 01-01-2020 om 02.00 uur.

Wie zich niet aan het verbod houdt, krijgt in principe eerst een waarschuwing, bij herhaling volgt een boete (van honderd euro). Alle vuurwerkvrije zones staan op leiden.nl/oudennieuw.

 

Leiden Maatschappij Politiek Vuurwerkverbod Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×