(Foto: Emile van Aelst).

Dodenherdenking Leiden dit jaar met alternatief programma op tv

De Stichting Dodenherdenking Leiden heeft besloten de bijeenkomsten op 4 mei dit jaar op een aangepaste manier wel door te laten gaan. Rond de herdenkingen bij het Haagse Schouw, de Pieterskerk en de Lammermarkt komt een alternatief programma dat via Sleutelstad TV en online wordt uitgezonden. Enkele onderdelen van de herdenkingen worden van tevoren opgenomen en een deel is live, maar zonder publiek.


Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Ton Kohlbeck van Stichting Dodenherdenking Leiden over het alternatieve programma.

“We vinden het belangrijk om ook aandacht te blijven hebben voor de Leidse slachtoffers”, antwoordt voorzitter Ton Kohlbeck van Stichting Dodenherdenking Leiden op de vraag waarom Leiden de eigen herdenking dit jaar niet overslaat. De exacte invulling van het programma wordt nu verder uitgewerkt. Zeker is al wel dat de vaste elementen als toespraken, muziek, het noemen van de namen bij het Haagse Schouw, kransleggingen en de twee minuten stilte ook dit jaar onderdeel zijn van de Leidse dodenherdenkingen.

Dodenherdenking Leiden is op 4 mei te volgen via Sleutelstad TV op kanaal 46 (Ziggo) en online via sleutelstad.nl/tv.

 

Leiden Maatschappij Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×