Flesjes met desinfectiemiddel. (Foto: Walter Schrader).

Vier nieuwe ziekenhuisopnames door corona in Leidse regio

Volgens de nieuwste cijfers van het RIVM zijn er in de afgelopen 24 uur 969 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd in Nederland. Dat brengt het totaal aantal geregistreerde coronagevallen op 20.549. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger, omdat lang niet iedereen getest wordt. Er zijn landelijk 308 nieuwe mensen opgenomen in het ziekenhuis, dat zijn er zestien meer dan gisteren.

Het totaal aantal bekende nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona lag de afgelopen dag op 147, bijna honderd minder dan gisteren, toen het voorlopig hoogste aantal van 234 werd gemeld.

Situatie Leidse regio
In de Leidse regio zijn er sinds gisteren vier nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het gaat om twee inwoners van Leiden en twee Leiderdorpers. Het totaal aantal ziekenhuispatiƫnten is nu vijftig. Er liggen nu 27 Leidenaars met COVID-19 in ziekenhuis, vijf personen uit Oegstgeest, acht Leiderdorp, ook acht uit Voorschoten en twee mensen uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×