Het nieuwe gezondheidscentrum naast basisschool Het Dok in Nieuw Rhijngeest. (Foto: Fysio Rhijngeest).

Nieuw gezondheidscentrum Oegstgeest opent in tijdelijke locatie

Deze week heeft het nieuwe gezondheidscentrum in de Oegstgeester nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest haar deuren geopend. Althans, de deuren van het voorlopige onderkomen. Met de bouw van het definitieve centrum moet nog worden begonnen, maar daarvoor moet de gemeente eerst nog een keuze maken over de uitbreiding van de naastgelegen basisschool Het Dok. “De planning voor het nieuwe gebouw is binnen twee jaar, alles eerder is mooi meegenomen”, zegt Fysio Rhijngeest daarover.

Bewoners van de nieuwbouwwijk hoorden bijna twee jaar geleden voor het eerst over de plannen voor de bouw van een gezondheidscentrum en zijn blij dat het centrum nu haar deuren heeft geopend. In het tijdelijke onderkomen van Gezondheidscentrum Rhijngeest zitten voorlopig een aantal huisartsen, verloskundigen, een diëtiste en een fysiotherapeut. Het aanbod is daarmee overigens nog niet compleet, blijkt uit de antwoorden op vragen van bewoners, in het definitieve gebouw staat bijvoorbeeld ook nog een apotheek gepland, aldus de fysiotherapeut op Facebook.

Uitbreiding school
De bouw van het definitieve centrum heeft nog wel wat voeten in de aarde. Ontwikkelaar Cortese had daar al een ontwerp voor klaarliggen toen de gemeente Oegstgeest afgelopen voorjaar met het idee kwam om er een verdieping bovenop te bouwen. Daarin zou een deel van basisschool Het Dok kunnen worden gehuisvest, die door de toestroom van veel gezinnen een tekort aan lokalen heeft. De gemeente doet op dit moment echter nog onderzoek naar de juridische haalbaarheid van de conceptafspraken met de ontwikkelaar.

Eerlijk speelveld
Op 14 november vergadert de gemeenteraad van Oegstgeest opnieuw over de uitbreiding van basisschool Het Dok. Dan zal duidelijk worden of wethouder Matthijs Huizing (Onderwijshuisvesting) nu wel met voldoende zekerheid om het laatste geld kan vragen en de bouw van start kan gaan. De wethouder zal daarvoor moeten kunnen aantonen dat Cortese de enige ontwikkelaar is die de uitbreiding van de school voor 3,5 miljoen euro kan realiseren en dat hij andere ontwikkelaars op die manier geen kans op een bouwopdracht van de gemeente ontneemt.

Maatschappij Oegstgeest Politiek Nieuwbouw Het Dok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×