(Archieffoto: Herman Volker).

Raadsmeerderheid Voorschoten wil opvang vluchtelingenkinderen

De Voorschotense raadsfracties van D66, GroenLinks, CDA, PvdA en Voorschoten Lokaal hebben een motie ingediend waarin zij het college oproepen om opvang te realiseren voor alleenstaande vluchtelingenkinderen die momenteel op Griekse eilanden bivakeren. De partijen vormen samen een meerderheid in de gemeenteraad. De raad spreekt zich tijdens de vergadering op donderdag 14 mei uit over de motie.

De partijen wijzen erop dat zich op het Griekse eiland Lesbos een humanitaire crisis voltrekt.  De Griekse minister van burgerbescherming Michalis Chrisochoidis heeft in oktober vorig jaar een brief gestuurd naar alle andere regeringen van de Europese Unie, waarin hij vraagt om de verantwoordelijkheid te delen door 2.500 alleenstaande kinderen te herplaatsen.

Meer dan 29 gemeenten gingen Voorschoten voor, melden de politieke partijen, waaronder buurgemeente Leiden. De fracties stellen dat Voorschoten altijd een sociale gemeente is geweest, en dat ook moet blijven.  Tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 opende Voorschoten een noodopvang voor 120 vluchtelingen in sporthal De Vliethorst.

Politiek Voorschoten SOS Moria


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×