(Foto's: Rob van Dullemen).

Het 'nieuwe normaal' bij zwembad De Vliet

Het Leidse buitenzwembad De Vliet is weer open. Normaal gesproken opent het bad in april, maar dat kon door de coronacrisis dit jaar niet. Dankzij de versoepelingen van de laatste tijd is het bad inmiddels geopend, maar met de nodige beperkingen.

Uiteraard gelden de algemene coronaregels, dus ook in De Vliet moeten bezoekers anderhalve meter afstand houden, vooraf hun handen wassen, en wie gezondheidsklachten heeft, moet thuisblijven. Bovendien moet iedereen thuis al zwemkleding aantrekken en niemand kan gebruik maken van de douches en de toiletten bij het zwembad.

Fanatieke buitenzwemmers kunnen met maximaal 36 personen tegelijk baantjes zwemmen. Kinderen die lekker willen ravotten in het water, zullen nog even moeten wachten: de duikplank en de glijbaan zijn nog dicht en bij het baantjes zwemmen geldt een verplichte zwemrichting. Ook is het de bedoeling dat de zwemmers na het zwemmen zo gauw mogelijk weer naar huis gaan. De ligweide en de horeca zijn dan ook gesloten.

Leiden Sport Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×