Hooglandse Kerkgracht als locatie voor de woensdagmarkt is geen doorslaan succes. (Foto's: Chris de Waard).

Markt houdt het voor gezien op uitgestorven Hooglandse Kerkgracht

Sinds deze week mogen er ook op woensdag marktkramen staan op de Hooglandse Kerkgracht. Het is een van de maatregelen die de gemeente eind vorige week nam om ervoor te zorgen dat alle handelaren die onder normale omstandigheden op de markt staan weer elke week een plek kunnen krijgen. Het was echter vrijwel zeker ook de laatste keer dat de kramen er zijn opgebouwd.

De nieuwe plekken waar kramen mogen staan, worden niet omarmd. Vooral niet door het publiek dat vooral massaal wegblijft. Zoals gisteren bijvoorbeeld op de Hooglandse Kerkgracht. Slechts een enkele ogenschijnlijk verdwaalde passant keek vreemd op van het handjevol marktverkopers dat probeerde er nog iets van te maken tussen de vooral onbezette marktkramen. “Volgende woensdag staat er niemand meer”, weet kramenzetter Paul Verschoor nu al.

De markt heeft nu opnieuw aan de gemeente gevraagd om naar alternatieven te kijken. Zo vindt de marktcommissie het vreemd dat er voortaan op zaterdagen kramen mogen staan op de Aalmarkt, de Vismarkt en de Nieuwstraat, terwijl het dan drukker is in de stad dan op woensdagen. Er ligt daarom nu een verzoek bij de gemeente om de kramen ook voor de woensdagmarkt op die plekken te laten staan. De gemeente Leiden gaat nu eerst komende zaterdagmarkt kijken hoe de markt verloopt als er voor de eerste keer kramen staan op de Aalmarkt, de Vismarkt en de Nieuwstraat. Begin volgende week valt dan een besluit over eventuele bijstelling, laat de woordvoerder van wethouder Yvonne van Delft weten.

Economie Leiden Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×