Anti-racismedemonstratie verplaatst naar voormalige voetbalvelden GHC

De Black Lives Matter demonstratie die zondag op de Lammermarkt zou worden gehouden, wordt op last van de gemeente verplaatst. Burgemeester Lenferink besloot in overleg met de andere leden van de driehoek om de demonstratie op de Lammermarkt te verbieden, omdat zich teveel mensen hebben aangemeld voor die plek.

“Het aantal aanmeldingen naderde de duizend. Ervaringen elders in het land leren dat er dan zo’n drie keer zoveel mensen komen. Dat kan de Lammermarkt niet aan”, laat burgemeester Lenferink aan Sleutelstad  weten. “Afsluiten leidt dan tot opstroping buiten het plein. Een grotere locatie is dan een betere optie.”

De gemeente Leiden heeft de voormalige voetbalvelden van GHC aangeboden. De organisatie heeft zich vanavond op die nieuwe plek beraden. Uit dat interne overleg is gekomen dat de demonstratie inderdaad wordt verplaatst naar de velden langs de Voorschoterweg maar er wordt door de organisatie wel vastgehouden aan een maximum van duizend deelnemers.

Programma manifestatie
De manifestatie duurt zondag 14 juni een uur en begint om 15.00 uur. Er zijn sprekers, onder andere historicus koloniale en slavernijgeschiedenis Karwan Fatah-Black van de Universiteit Leiden. Ook is er zang, onder andere van Ronald Snijders.

De bijeenkomst is live te volgen via Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46) of online via www.sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij Black Lives Matter Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×