Burgemeester Lenferink blij met antiracismedemonstratie

“Ik ben er eigenlijk wel blij mee”, zegt de Leidse burgemeester Henri Lenferink over de manifestatie die Black Live Matters Leiden komende zondag van 15.00 tot 16.00 uur organiseert op de Lammermarkt. “Het past goed bij het karakter van de stad.” De burgemeester denkt overigens dat er wel wat meer dan duizend mensen op het plein terecht kunnen. “We gaan dat goed volgen”, zegt Lenferink die zelf ook van plan is om een kijkje te komen nemen.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over de antiracismedemonstratie van komende zondag.

Het lijkt zondag druk te worden op de Lammermarkt. De organisatie heeft deelnemers gevraagd zich aan te melden via het Facebook evenement van de demonstratie en dat hebben inmiddels al ruim 900 mensen gedaan. Nog eens meer dan 500 overwegen te gaan.

Lenferink heeft er vertrouwen in dat de demonstratie goed zal verlopen, maar geeft ook aan dat de situatie goed in de gaten zal worden gehouden. Zodra het erop lijkt dat er teveel mensen richting het plein komen, wordt ingegrepen. In eerste instantie door mensen op te roepen niet meer te komen, maar zo nodig zal hij ook het podium beklimmen om mensen zo nodig per megafoon te vragen naar huis te gaan.

Het Lammermarktplein wordt voorzien van stippen, zodat deelnemers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Om het plein komen wel wat dranghekken, maar dat is vooral voor de veiligheid. Ze moeten voorkomen dat mensen per ongeluk op de rijbaan van de Molenwerf terecht komen.

De bijeenkomst is live te volgen via Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46) of online via www.sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij Black Lives Matter Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×