Jacinta Groen is woordvoerder namens Black Lives Matter Leiden.

Zondag ook in Leiden een 'Black Lives Matter' demonstratie

Tientallen samenwerkende organisaties in Leiden en omgeving organiseren zondag 14 juni van 15.00 tot 16.00 uur een antiracismedemonstratie op de Lammermarkt in Leiden. De organisatie van de ‘Black Lives Matter’ manifestatie roept iedereen die wil komen met klem op om de geldende RIVM-maatregelen in acht te nemen en dus anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Er kunnen maximaal duizend mensen op het plein bij Molen de Valk worden toegelaten.

Jacintha Groen van Black Lives Matter Leiden vertelde bij Sleutelstad over de demonstratie van komende zondag. (Video).

“Iedereen heeft gezien hoe op  25 mei George Floyd door politiegeweld het leven is ontnomen. Zijn woorden “I can’t breathe” heeft miljoenen in ademnood gebracht. Bij de emotionele uitvaart op dinsdag 9 juni zei Brooke Williams, een nichtje van Floyd: “Zolang als ik adem zal er gerechtigheid komen”

‘Black Lives Matter’ in Leiden sluit zich aan bij de bovenvermelde woorden van Brooke Williams. “We kunnen niet aanvaarden dat mensen met een donkere huidskleur anders beoordeeld en behandeld worden. We mogen niet wegkijken als wie dan ook fysiek of geestelijk de nekklem krijgt. Benoem wat je ziet en dat aan de kaak stellen!”, aldus de organisatie. “Silence is violence”. Het virus van racisme en discriminatie kan volgens de organisatie alleen samen worden overwonnen. “Leiden laat zien en horen waar de stad voor staat.”

Cor van der Velden in gesprek met Jacintha Groen van Black Lives Matter Leiden over de demonstratie van komende zondag.

De organisatie roept iedereen op om deze beweging te steunen door op gepaste wijze aan de demonstratie deel te nemen. Mochten er meer dan duizend mensen op de bijeenkomst afkomen, dan kunnen deze niet meer worden toegelaten op het plein. Ze kunnen de bijeenkomst dan volgen via Sleutelstad TV die de demonstratieve bijeenkomst live uitzendt.

Wie coronagerelateerde klachten heeft, mag zondag niet naar de demonstratie komen. De organisatie wil graag dat mensen zich aanmelden via de Facebook-pagina ‘Black Lives Matter Leiden‘. Deelnemers moeten een id-bewijs bij zich hebben.

De bijeenkomst is live te volgen via Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46) of online via www.sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij Black Lives Matter Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×