Kamerlid Jan Paternotte bij een schoolbezoek. (Foto: D66/Jeroen Mooijman)

Vanmiddag in 'De Viruszomer': Tweede Kamerlid Jan Paternotte

Wordt de import van besmettingen door de luchtvaart wel streng genoeg aangepakt? Is het terecht dat aan studenten zo veel beperkingen worden opgelegd? En gaf Nederland niet te makkelijk onderzoeksresultaten over antistoffen weg aan een Amerikaans farmabedrijf?

Dat zijn zomaar drie van de vragen waar het Leidse D66-kamerlid Jan Paternotte zich deze zomer mee bezighield. Een jaar geleden had hij die vragen niet kunnen bedenken, maar ook voor de Tweede Kamer heeft de coronacrisis veel veranderd. We praten er vanmiddag met hem over in het programma De Viruszomer, tussen 17 en 18 uur op Radio Sleutelstad.

Het gesprek komt op een interessant moment, aan de vooravond van het extra kamerdebat van woensdag 12 augustus over de aanpak van de coronacrisis. Hoe lastig wil hij het, als lid van een regeringsfractie, de ploeg van Mark Rutte maken? Wie Paternotte kent, weet dat hij slim en actief genoeg is om met lastige vragen te komen. Niet voor niets werd hij in 2010 verkozen tot beste gemeenteraadslid van Nederland.

Nederlandse Antillen
In de D66-fractie is hij luchtvaartspecialist, woordvoerder over hoger onderwijs en wetenschap en hij gaat er ook over integratie en discriminatie. Ook is hij voorzitter van de kamercommissie voor de koninkrijksrelaties. Hij houdt dus ook de coronasituatie op de Nederlandse Antillen scherp in de gaten. Meer dan genoeg om vanmiddag te bespreken

Paternotte is te gast in de vierde aflevering van het programma De Viruszomer, waarin we met interessante gasten uit de Leidse regio bespreken waar we nu staan in dit coronajaar. Wat doet het virus met ons, wat doen wij met het virus en wat valt er nog te verwachten?

Luister en kijk mee
In de reeks van zes afleveringen spraken we op 21 juli met wetenschapsjournalist Maarten Keulemans en op 28 juli met epidemioloog Frits Rosendaal. Vorige week kon viroloog Eric Snijder heet van de naald vertellen over een vondst die zicht biedt op nieuwe medicaties tegen coronavirussen.

Op 18 en 25 augustus zijn huisarts Annelies Kortmann uit Zoeterwoude en de Leidse basisschooldirecteur Evi van der Meer onze gast. Het programma De Viruszomer is te volgen op 107.5 FM, op Ziggo kanaal 46 of via www.sleutelstad.nl.

Leiden Politiek De virus-estafette de viruszomer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×