(Foto: 3 October Vereeniging).

Herdenkingsdienst 3 oktober gaat door

De Herdenkingsdienst op 3 oktober gaat door. Dat meldt de 3 October Vereeniging vandaag. De dienst wordt jaarlijks gehouden in de Pieterskerk en dat is dit jaar ook zo. Alleen met veel minder aanwezigen dan normaal. Er wordt een beperkt aantal mensen uitgenodigd uit alle lagen van de Leidse samenleving en de buurgemeenten.

“Op deze manier kunnen vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen uit alle hoeken van Leiden de dienst op uitnodiging bijwonen”, laat de vereniging weten. Alle andere geïnteresseerden kunnen de Herdenkingsdienst live volgen via Sleutelstad TV of de internet-uitzending van de 3 October Vereeniging.

Toen Leiden in 1574 was ontzet van de Spanjaarden stroomde de Pieterskerk vol en werd er spontaan een dankdienst gehouden. “Een traditie die we tot op de dag van vandaag nog steeds in ere houden. Ook in 2020.”

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2020


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×