Bij het toilet komt een bordje met de sponsoren. Dat zijn het WOZ Fonds, de gemeente Leiden, het VSB Fonds, Stichting het Gehandicapte Kind, De Leidsche Maatschappij van Weldadigheid en de Stichting Sint Maarten Leiden. (Foto's: Chris de Waard)

Natuurspeeltuin De Doorbraak heeft openbaar toilet voor mindervaliden

Met de opening van een openbaar toilet dat ook toegankelijk is voor mindervaliden, is woensdagmiddag een grote wens in vervulling gegaan van het bestuur van natuurspeeltuin De Doorbraak en de gemeente Leiden. Ook veel Leidenaren zijn er blij mee, zij wezen er de afgelopen tijd al op dat een rondje Singelpark wel erg lang is zonder de mogelijkheid om naar het toilet te gaan.

Wethouder Ashley North die over het beheer van de openbare ruimte gaat, was door het speeltuinbestuur uitgenodigd om het nieuwe toilet feestelijk te openen in aanwezigheid van alle partijen die hebben bijgedragen aan het nieuwe mindervaliden (miva) toilet en de zonnepanelen die op het dak van het speeltuingebouw in het Katoenpark zijn gelegd.

“Door het plaatsen van een miva toilet is de natuurspeeltuin nog inclusiever”, zegt voorzitter Peter Berkvens. “We hadden al speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking, maar je merkt dat het lastig is om die doelgroep hier te krijgen, zonder mogelijkheid om naar het toilet te gaan. En dat kan nu wel.” Het toilet is open tijdens de openingsuren van de speeltuin.

Speeltuinvoorzitter Peter Berkvens en wethouder Ashley North openen samen het nieuwe openbare toilet in natuurspeeltuin De Doorbraak.

Singelpark
Ook wandelaars die een rondje Singelpark doen, kunnen vanaf nu gebruikmaken van het nieuwe miva toilet. De Doorbraak ligt op de Singelparkroute en voorziet zo in de behoefte van wandelaars en van speeltuinbezoekers. Het toilet past ook goed in de plannen van de gemeente om meer openbare toiletten in de binnenstad te realiseren. De gemeente betaalt daarom ook mee aan de exploitatie van het toilet, zodat dat goed kan worden onderhouden.

Zonnepanelen
Op het dak van het speeltuingebouwtje waar ook het toilet is ondergebracht, zijn zestien zonnepanelen gelegd. Die zorgen voortaan voor de stroom die de waterpomp van de speeltuin nodig heeft. Die pomp zorgt voor vers water in de speelvijver.

Advertentie

Leiden Maatschappij Openbare Toiletten Leiden Singelpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×