Het Leids Stimuleringsfonds werd eind september opgericht. (Archieffoto: Daan Olivier).

Eerste drie initiatieven krijgen geld van Leids Stimuleringsfonds

Van de vijftien aanvragen die het Leids Stimuleringsfonds in de eerste aanvraagronde kreeg, krijgen drie plannen een geldbedrag toegekend. Het gaat om ‘Water in the Cloud’, Team Horizon en de Leiden Hub of Positive Technology & VR. Het geld is bedoeld om de stad vitaler te maken en ondernemers een steuntje in de rug te geven.

‘Water in the Cloud’ is een ingenieus systeem dat meet of het groen in de stad water nodig heeft of niet. De initiatiefnemers zien Leiden als een proeftuin. “Deze oplossing zal zowel voor de stad Leiden als de betrokken groenbedrijven zorgen voor een efficiëntere en duurzamere manier van werken”, legt een van de initiatiefnemers Mischa Griffioen uit. “Als we zien dat het werkt in Leiden, willen we graag breder uitrollen in Nederland en mogelijk zelfs daarbuiten.”

In VR vergaderen
Team Horizon is het tweede project dat een bedrag toegekend krijgt. Het gaat om een samenwerkingsverband dat tijdens de coronacrisis is ontstaan. Joris Nuiver van Bureau Nuiver: “Team Horizon is in het leven geroepen om Leidse ondernemers en organisaties sterker uit de coronacrisis te helpen. Een klein, multidisciplinair team maakt in een korte periode een inspirerend en financieel degelijk aanvalsplan voor ondernemers in nood. Nieuwe kansen vinden én verzilveren, dat is ons doel.”

Het derde en laatste initiatief dat uit de eerste ronde een bedrag toegekend krijgt, is Leiden Hub of Positive Technology & VR. Dat project is uit zowel economisch als maatschappelijk oogpunt ontstaan. “VR-antastisch, dat is de Virtual Reality-beleving die wij gaan brengen bij bedrijven en instellingen in Leiden en de regio”, aldus Désirée Rosier namens het collectief. “Met dank aan VR vergaderen we weer echt samen en kunnen kinderen weer bij hun ouders op bezoek in het verpleeghuis. Zelfs tijdens een lockdown.”

Het Leids Stimuleringsfonds
Het Leids Stimuleringsfonds is afgelopen najaar opgericht door het Crisisteam Economie, waarin uiteenlopende organisaties uit Leiden overleggen over de gevolgen van de coronacrisis. In het totaal stelden de gemeente Leiden en diverse ondernemersorganisaties 500.000 euro beschikbaar. De bedragen die uitgekeerd worden liggen tussen de 5.000 en 50.000 euro, waarbij aanvragers zelf altijd moeten zorgen voor minimaal 30 procent cofinanciering.

De deadline voor de volgende aanvraagronde is op woensdag 30 december. Een maand later indienen kan ook, de deadline is dan 27 januari.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×