Ook de lokale politieke partijen SP, PvdD en PS zijn de straat op gegaan voor het mogelijke referendum. (Foto: Maarten Kersten)

Nog 789 handtekeningen nodig voor Roomburgerparkreferendum

Met nog drie weken te gaan zijn er inmiddels 4.211 geldige ondersteuningsverklaringen binnen voor het houden van een referendum in Leiden. Als er nog 789 geldige handtekeningen binnenkomen, kan de hele stad op 17 maart 2021 stemmen over de vraag of het Roomburgerpark opnieuw moet worden ingericht of niet.

Er zijn in totaal 5.000 geldige steunbetuigingen nodig om het referendum te laten doorgaan. Zo’n verklaring kan tot en met 17 januari 2021 worden ingediend. De actiegroep die pleit tegen de nieuwe inrichting van het Roomburgerpark, waarbij er onder meer een extra hockeyveld wordt aangelegd, voert al weken actie om voldoende handtekeningen binnen te halen voor het referendum. Er wordt onder meer huis-aan-huis en op de markt geflyerd.

Van de tot nu toe ingeleverde ondersteuningsverklaringen zijn er 114 ongeldig verklaard omdat ze zijn ingeleverd door niet-kiesgerechtigde personen of er meer dan één formulier per kiesgerechtigde is ingevuld. Van de 4.325 binnengekomen ondersteuningsverklaringen zijn er 4.193 online afgegeven met behulp van DigiD en zijn er 132 handtekeningen gezet op één van de locaties in de stad.

Leiden Politiek Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×