Peter van Hinsbergh in de deuropening van Dranklokaal 1650 in de Pieterkerkchoorsteeg. (Foto: Gerry van Bakel).

Dranklokaal 1650 was slechts negen dagen open: 'Maar ik slaap nog altijd goed'

Gewoon je droom achterna jagen. Ook in tijden van corona. Kersverse kroegbaas Peter van Hinsbergh nam op 1 juli studentencafé Storm in de Pieterskerkchoorsteeg over. Na een verbouwing kon de zaak op 1 oktober open onder de naam Dranklokaal 1650. “Ik ben slechts negen dagen open geweest, maar ik heb er geen spijt van.”

Leiden is een geweldige stad om een horeca-zaak te hebben, vindt Peter Hinsbergh. En toen hij in 2020 de kans kreeg een eigen café te beginnen in het hart van de stad, aarzelde hij niet. “Ik slaap altijd goed, ook nu. Ik ben natuurlijk midden in de coronatijd begonnen en dat heeft ook een voordeel: ik weet dat het lastig is. Verder krijg ik steun van de verhuurder en van mijn vrienden en familie.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met horeca-starter Peter Hinsbergh over zijn nieuwe stadscafé Dranklokaal 1650.

Net al zoveel andere horeca-ondernemers maakt Van Hinsbergh van de nood een deugd en is hij een aardige doe-het-zelver geworden. “We hadden al wat verbouwd, de muren zijn eruit geweest, we hebben extra geïsoleerd en er staat een nieuwe bar in. Nu gaan de toiletten nog aanpakken en krijgen de muren een nieuwe kleur. We zijn hard aan het werk om alles in orde te hebben als straks de horeca weer open mag.”

1650
Storm was echt een studentenkroeg, wat af en toe tot irritatie leidde bij omwonenden. Van Hinsbergh wil van Dranklokaal 1650 een echt bruin café maken met een gemoedelijke sfeer. “Eigenlijk voor alle leeftijden. Kinderen zijn ook welkom voor een frisje. Een plek waar buurtbewoners en vrienden elkaar ontmoeten, maar ook mensen alleen aan de bar kunnen komen zitten en een fijn gesprek met elkaar hebben. We willen flink wat bijzondere bieren schenken en meer wijnen dan je normaal aantreft op de menukaart van een kroeg.”

De cijfers in de naam van het café verwijzen naar het bouwjaar  van het pand. “Dat vond ik wel passen in deze Pilgrimswijk”, zegt Van Hinsbergh. Aan de buitenkant zie je niet meteen dat het om een café gaat, maar hij hoopt een klein terrasje op te kunnen bouwen. “Ik denk dat ik net twee tafeltjes kwijt kan.” De fietsen die nu nog tegen de gevel staan zullen dan elders een plekje moeten krijgen.

Boven water
Tips om de coronawinter door te komen heeft Van Hinsbergh niet. “Deze situatie is voor iedereen nieuw. Elke ondernemer krijgt ermee te maken. Voor de ondernemersvereniging is het ook lastig. Alles is dicht, ook de winkels. Ik hoop dat ik als starter ook wat ondersteuning van de overheid kan krijgen. Ik zou het fijn vinden als de gemeente zou helpen met het vinden van de juiste informatie over alle mogelijkheden. Het is veel werk om dat allemaal uit te zoeken.”

Spijt van zijn sprong in het diepe tijdens het coronajaar heeft Van Hinsbergh niet. “Dat heeft geen zin. Misschien is dit inderdaad de lakmoesproef voor de echte ondernemer. Het wordt afwachten wie straks zijn hoofd boven water heeft kunnen houden. Ik ga in ieder geval door tot het bittere eind.”

Deze maanden interviewt verslaggeefster Gerry van Bakel elke week een ondernemer uit Leiden of de buurgemeenten over hoe hij/zij de coronawinter doorkomt. Heb je een tip? Mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Economie Leiden Maatschappij coronawinter Week van de Ondernemer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×