Bouwrijp maken locatie Indoor Sportcentrum
Hier moet straks het nieuwe Indoor Sportcentrum gaan komen. (Foto: Chris de Waard).

MboRijnland wil meer dan alleen sporten in nieuw Indoor Sportcentrum

Het mboRijnland heeft grote plannen voor het nieuwe Indoor Sportcentrum dat aan de Boshuizerkade komt te staan. Zo wil de school dat de leerlingen bijvoorbeeld ervaring opdoen in het café-restaurant, assisteren bij Basketbalclub ZZ Leiden en het verkeer regelen tijdens evenementen. “En zo zijn er tal van plannen waarbij het mes aan meerdere kanten snijdt”, zegt directeur Dienstverlening Gijs Vlieland.

Want, de rol van het mboRijnland moet ook ten goede komen van de activiteiten in de sporthal. Projectmanager van de nog te bouwen sporthal Menno van der Heide ziet het wel zitten. Alleen al omdat de hal het meest in de avonduren en in het weekend gebruikt zal worden. “MboRijnland kan de zogeheten onderwijsuren prima invullen.”

Daarnaast hoopt het opleidingsinstituut haar leerlingen op deze manier ervaringen uit de praktijk te kunnen bieden. “Bij ZZ Leiden zouden ze bijvoorbeeld krachttraining kunnen geven aan de basketballers”, zegt Vlieland. Of de professionele basketballers daar wel op zitten te wachten? “Misschien het eerste elftal niet, maar we kunnen ook helpen bij de jeugdteams of bij talentvolle spelers.”

Bestieren
Begin deze maand ging de aanbesteding van start voor de nieuwe Indoor Sporthal. Voor het mboRijnland dus belangrijk om nu haar wensen te uiten, want er staat nog niks op papier. “We moeten goed de verwachtingen naar elkaar uitspreken”, zegt Marianne Wildeman over de mogelijke hobbels. Zij is projectleider hybride leren bij mboRijnland. Of alle wensen van de school, waaronder het bestieren van de horeca, het assisteren van ZZ en het regelen van het verkeer, ook uitkomen, zal de komende tijd moeten blijken als er meer bekend wordt over de aanbesteding.

Het nieuwe indoor sportcentrum aan de Boshuizerkade moet de huidige Vijf Meihal en de 3 Octoberhal gaan vervangen. Er komt een topsporthal met tweeduizend bezoekersplaatsen en een breedtesporthal met tweehonderd plekken voor toeschouwers. Verder is het de bedoeling dat MboRijnland er een fitness/crosstrainingsruimte krijgt.

Advertentie

Leiden Sport Indoor Sportcentrum


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×