Jeroen Kampschreur in actie tijdens een trainingskamp in het Zwitserse Saas-Fee. (Foto: Falco Teitsma).

Zitskiër Jeroen Kampschreur plaatst zich voor Spelen: 'Vijf gouden plakken kan in theorie'

Zitskiër Jeroen Kampschreur plaatste zich vorige week bij de World Cup wedstrijden in Zwitserland officieus voor de Paralympische Winterspelen van 2022. De 21-jarige Leiderdorper won op de Spelen van 2018 al eerder een gouden plak. Nu hoopt hij er nog meer te winnen.

“Het was eigenlijk het eerste moment dat je officieel geplaatst kon worden, dus ik dacht ik grijp die kans maar meteen”, vertelt Kampschreur. Bij de World Cup wedstrijden won hij twee keer goud en twee keer zilver, ruim genoeg voor een officieuze plaatsing voor de Spelen. “Het resultaat wordt alleen nog beoordeeld door het NOC*NSF, maar daar verwacht ik geen problemen mee. Hij heeft zich nu geplaatst voor de onderdelen slalom en reuzenslalom, de komende weken komen er nog drie onderdelen aan bod.”

Het worden de tweede Paralympische Spelen voor Kampschreur, die in 2018 goud won op de supercombinatie. “Ik weet dat ik in 2022 meer kan halen dan toen”, zegt Kampschreur. “De eerste keer Spelen was het allemaal nog spannend en nieuw. Ik denk dat ik me de tweede keer beter in controle kan houden. Het blijft natuurlijk iets speciaals en er ligt een enorme druk op, maar ik denk dat de extra jaren ervaring mij veel gaan brengen.”

In 2019 pakte Kampschreur vijf gouden medailles op het WK, iets wat nog nooit gebeurd was in het zitskiën. “Dat WK was ik verschrikkelijk in vorm”, legt hij uit. “Ik ga mijn best doen het weer waar te maken natuurlijk, maar vijf gouden plakken is heel hoog gegrepen. Skiën is een lastige sport, één foutje kan een hele race verpesten. Ik stel voorlopig ook geen verwachtingen, maar vijf keer goud kan in theorie wel.”

Cor van der Velden sprak in Nieuws071 met Jeroen Kampschreur over zijn officieuze plaatsing.

Leiderdorp Sport Jeroen Kampschreur

Meer in dossier Jeroen Kampschreur

Meer in dossier Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×