De 85-jarige Laurens van Rooyen speelt in de hal van de vaccinatielocatie. (Foto's: Rob van Dullemen).

85-jarige componist steekt Leidse prikkers hart onder de riem

De bekende filmcomponist en pianist Laurens van Rooyen was donderdag in het ECC in Leiden voor een concert. Op de vaccinatielocatie aan de Haagse Schouwweg speelde hij een uur de beste muziek uit zijn repertoire. De 85-jarige Van Rooyen werd vorige week zelf ingeënt en besloot daarna dat hij op wilde treden.

“Toen ik zelf vorige week de eerste prik kreeg werd ik overmand door emoties van dankbaarheid”, zegt hij. “Wat mij opviel was dat iedereen zo betrokken was met elkaar, ik voelde een enorme saamhorigheid op de vaccinatielocatie waar ik was.” En dus besloot hij een exclusieve Duitse vleugel te regelen, die te laten stemmen door de Leidse pianostemmer Emile van Leenen en op te treden. “Samen maken we één front tegen corona”, zegt hij tegen alle aanwezige medewerkers.

Van Rooyen wil graag onder alle omstandigheden blijven musiceren en creëren. Zo gaf hij tijdens de eerste lockdown online en op de radio al een gezamenlijk concert met de Amerikaanse pianist Jeff Franzel en produceerde hij tijdens de tweede lockdown de nieuwe cd ‘And the music goes on’.

Naast medewerkers van de GGD zelf, ondersteunen honderden hulpverleners van het Rode Kruis de GGD met het vaccineren. Dat doet de organisatie met prikken, maar ook door als gastheer of gastvrouw de mensen op te vangen bij diverse vaccinatielocaties in het land, hen de juiste weg te wijzen, en eventuele EHBO te verlenen na de prik.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×