In het Roomburgerpark werden deze week de stellingen voor het debat opgenomen. (Foto: Chris de Waard).

TV-debat referendum Roomburgerpark bij Sleutelstad

Voor- en tegenstanders van het gemeentelijke herinrichtingsplan voor het Roomburgerpark gaan vandaag bij Sleutelstad in debat over een aantal stellingen die met de plannen te maken hebben. Het debat wordt vanavond om 20.00 uur uitgezonden en de komende dagen nog een aantal malen herhaald.

Het herinrichtingsplan Wijksportpark Roomburgerpark zoals het voorstel van de gemeente officieel heet, houdt de gemoederen in Leiden danig bezig. Voorstanders van het plan wijzen op het belang voor de sport en prijzen de gemeente voor de vergroeningsplannen in de wijk rond het park en bij de Lorentzschool, terwijl tegenstanders hun afgrijzen uitspreken over het neerleggen van een vierde kunststof hockeyveld ten koste van groen in het park. De vergroening van de omgeving vinden ze volstrekt onvoldoende.

Met het debat wil Sleutelstad een bijdrage te leveren aan de meningsvorming van de stemgerechtigde Leidenaren die maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart, gelijk met de Tweede Kamerverkiezingen, ook hun stem kunnen uitbrengen voor het referendum. De afgelopen weken heeft Sleutelstad daarom ook een aantal belangrijke onderwerpen die voor- en tegenstanders in de strijd gooien tegen het licht gehouden. Deze factchecks staan hier: www.sleutelstad.nl/tag/factcheck-roomburgerparkreferendum.

 

Leiden Maatschappij factcheck Roomburgerparkreferendum Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×