Uitslag referendum: Leiden stemt tegen plannen Roomburgerpark

De voorlopige uitslag van het referendum over het Roomburgerpark is duidelijk: Leiden stemt tegen de plannen voor het Roomburgerpark. De uitslag van 87 van de 96 stembureaus is binnen, 65,7 procent van de stemmen is tegen het inrichtingsplan Wijksportpark Roomburgerpark. Voor was 28 procent, de rest was blanco of ongeldig.

De opkomst in Leiden is nog niet bekend. Die wordt waarschijnlijk in de tweede helft van de middag bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat voor het referendum beduidend minder is gestemd dan voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Maar de benodigde 30% is ruim gehaald”, wist burgemeester Lenferink vanmorgen in een toelichting te melden. “Die ligt tussen de 50% en de 60%.”

De gemeenteraad neemt op 8 april 2021 een besluit over het raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark. De uitslag van het raadgevende referendum wordt daarin meegewogen. Grootste partij D66 heeft al laten weten de referendumuitslag te zullen respecteren.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×