Op deze parkeerplaats in Aarlanderveen werd het lichaam van Hans Schonewille gevonden. (Foto: John van der Tol).

Huiszoeking in moordonderzoek de 'Indiaan', politie vindt 'interessante goederen'

In het onderzoek naar de moord op Leidenaar Hans Schonewille heeft de politie op 16 maart huiszoeking gedaan bij iemand uit Leiden die betrokken zou zijn geweest bij de zaak. De betreffende man is vorige week overleden, maar volgens een politiewoordvoerder heeft hij vlak voor zijn dood nog uitgebreid met de recherche gesproken.

Tijdens de huiszoeking zijn ‘interessante goederen’ gevonden en in beslag genomen omdat ze volgens het team dat de oude moordzaak onderzoekt, gerelateerd zijn aan de coldcase. Wat de betrokken Leidenaar voor zijn dood heeft gezegd, is niet bekendgemaakt. “We gaan ervan uit dat wat wij met hem besproken hebben, voor ons wel heel interessant is”, zegt co√∂rdinator Ramon van het onderzoeksteam tegen mediapartner Omroep West. “En dat geeft een bepaald licht op de zaak.”

Wel is duidelijk dat de man een goede bekende en zakenpartner van Schonewille was en dat hij eerder al eens naar voren is gekomen in het onderzoek. Verder zegt de politie dat de inmiddels overleden betrokkene een natuurlijke dood is gestorven. Of de man ook als verdachte werd gezien, wil de politiewoordvoerder niet zeggen.

Beloning verhoogd
Het moordonderzoek is de laatste weken weer volop in de publiciteit, onder meer door aandacht in de media en een zesdelige podcast. Slachtoffer Hans Schonewille, die ook wel bekend stond als de ‘Indiaan’, werd in juni 1999 doodgeschoten. Zijn lichaam lag op een verlaten parkeerplaats langs de Treinweg in Aarlanderveen.

De hoofdofficier van justitie in Den Haag heeft de beloning voor de tip die leidt tot een ontknoping onlangs verhoogd, van 15.000 euro naar 30.000 euro.

Nieuwe drugslijn

112 Sleutelstad Leiden Coldcase De Indiaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×