Steven Engelsman. (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: Steven Engelsman

Deze week spreekt Rens Heruer in Licht op Leiden met Steven Engelsman. In dit gesprek gaat Heruer in op de loopbaan van Engelsman in de culturele sector en zijn werkzaamheden bij Historische Vereniging Oud Leiden.

Steven Engelsman startte als curator en plaatsvervangend directeur bij Museum Boerhaave. Daarna werd hij directeur bij Museum Volkenkunde in Leiden. Ook maakte hij een uitstapje naar Oostenrijk, daar was Engelsman directeur bij het Welt Museum in Wenen.

Nu is hij met pensioen, maar achter de geraniums zitten is niets voor hem. Steven Engelsman is voorzitter bij Historische Vereniging Oud Leiden waar hij en vele anderen zich sterk maken voor behoud en herstel van het cultureel erfgoed van Leiden en de bevordering van kennis over de geschiedenis.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Uitzendtijden:
Zondag 14.00 uur
Maandag 11.00 uur
Dinsdag  02.00 en 16.00 uur
Woensdag 02.00 en 23.00 uur
Donderdag 00.00 uur
Vrijdag 04.00 en 10.00 uur
Zaterdag 03.00 en 12:00 uur

Sleutelstad TV is in de hele regio te zien via Ziggo kanaal 46, in Leiden ook via KPN kanaal 1421 en online op www.sleutelstad.nl/tv.

Cultuur Leiden Maatschappij Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×