Cafe de Bruine Boon start petitie voor heropening

De eigenaar van café-restaurant de Bruine Boon is een petitie gestart om weer open te mogen. Onlangs meldde Sleutelstad dat het sinds de overname van de horecazaak maar niet lukt om de juiste horecavergunning te krijgen omdat er volgens de gemeente Leiden sprake zou zijn van ondermijning. “De Leidenaren missen De Bruine Boon!”, staat nu onder de petitie.

Leidenaren Raymond Mullemeister en Jan de Groot kochten het bedrijf in 2018, waarna de gemeente een standaardonderzoek deed naar de herkomst van het geld voor de overname en de achtergrond van de nieuwe eigenaren. Tot hun stomme verbazing kwamen de twee eigenaren niet door de check. De gemeente Leiden weigert tot op de dag van vandaag een nieuwe horecavergunning af te geven, waardoor het café de deuren niet kan openen.

In de petitie roept het café de gemeente nu op om de ‘onnodig niet verleende vergunning’ alsnog te verlenen. Daarnaast wil de eigenaar ook in gesprek met het stadsbestuur. In de vier dagen dat de petitie nu actief is, hebben bijna vijfhonderd mensen de oproep ‘De Bruine Boon moet open!’ ondertekend.

De gemeente Leiden liet eerder al weten niet in te willen gaan op de kwestie. “Ik mag over dit besluit geen mededelingen doen”, zei de woordvoerder van burgemeester Lenferink daarover. Dit najaar staan de gemeente en Mullemeister tegenover elkaar in de rechtbank. Mullemeister, die inmiddels geen eigenaar meer is, vraagt dan aan de rechter om een schadevergoeding toe te kennen.

Economie Leiden Bruine Boon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×