Donald de Marcas in de studio van Sleutelstad. (Foto: Sleutelstad).

Het verhaal van Donald de Marcas als Joods onderduikkind op Sleutelstad TV

Tussen de herdenkingen bij het Haagsche Schouw en monument De Naald in, zendt Sleutelstad een bijzonder verhaal uit op tv. Om 16.00 uur vertelt Donald de Marcas over zijn leven als Joods kind tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leiden en daarbuiten.

De Marcas heeft een rijke carrière gehad als hoorspelacteur, omroeper/presentator, zanger, cabaretier en nieuwslezer. Veel mensen kennen zijn stem dan ook van de radio. Wat veel mensen niet weten, is dat hij in 1933 in Leiden geboren werd in een Joods gezin. Hij had een prettige jeugd in Leiden tot de oorlog begon.

In dit gesprek met Cees Meijer van De Stem van Leiden, spreekt hij over het begin van de oorlog, het onderduiken, de terugkeer naar Leiden en het hervatten van het ‘normale’ leven. Al deze gebeurtenissen grijpen hem nog steeds zichtbaar aan, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn indrukwekkende verhaal te delen.

Sleutelstad TV is in de hele regio te zien via Ziggo kanaal 46, in Leiden ook via KPN kanaal 1421 en online op www.sleutelstad.nl/tv.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×