Carel Stolker bij Licht op Leiden (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: emeritus rector magnificus Carel Stolker

Deze week praat Rens Heruer in Licht op Leiden met Carel Stolker. Stolker was rector magnificus van Universiteit Leiden. Hij was verantwoordelijk voor onder meer het wetenschappelijk onderwijs en de aanstelling van hoogleraren. Ook was hij voorzitter van het college van bestuur. Heruer gaat uitgebreid in op onder meer de jeugd, wetenschappelijke carrière en het pensioen van Stolker.

De voormalig rector magnificus van Universiteit Leiden is een geboren en getogen Leidenaar. Stolker studeerde rechtsgeleerdheid in Leiden. Na zijn studie begon hij in 1979 bij de universiteit van Leiden als docent vermogensrecht. Ook gaf Stolker postacademisch onderwijs, daarbij gaf hij les aan onder meer advocaten, juristen en rechters. Stolker promoveerde in 1988 op een proefschrift over medische aansprakelijkheid. Na een tijdje les te hebben gegeven in de Verenigde Staten werd hij benoemd tot hoogleraar.

Stolker begon met zijn eerste bestuurlijke functie in 2005. Hij werd decaan bij de rechtenfaculteit van Universiteit Leiden.
Na een tijdje vice-rector magnificus te zijn, werd Stolker op 8 februari 2013 rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur Universiteit Leiden. Na 8 jaar gaf hij in februari het stokje over aan Hester Bijl. Bij het afscheid werd Stolker benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Uitzendtijden:
Zondag 14.00 uur
Maandag 11.00 uur
Dinsdag  02.00 en 16.00 uur
Woensdag 02.00 en 23.00 uur
Donderdag 00.00 uur
Vrijdag 04.00 en 10.00 uur
Zaterdag 03.00 en 12:00 uur

Sleutelstad TV is in de hele regio te zien via Ziggo kanaal 46, in Leiden ook via KPN kanaal 1421 en online op www.sleutelstad.nl/tv.

Leiden Onderwijs Science Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×