Lifecoach Jasper Mulder legt aan Leidens leukste fitgirl Greet Meesters uit dat als ze beweegmomenten en gezonde maaltijden goed inplant, dan het makkelijker vol te houden is. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Planning en motivatie gaan hand in hand'

Niet roken, niet teveel drinken, veel groente eten. Veel mensen beginnen vaak heel enthousiast aan een gezondere levensstijl. Maar dat volhouden is andere koek. Leidens leukste fitgirl Greet Meesters vraagt het na bij een ervaren lifecoach.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’-dossier van Sleutelstad

Hoe blijf je gezond van hoofd, hart en lijf in tijden van corona, is elke week de vraag van Greet Meesters. Het komt aan op motivatie en discipline, weet Jasper Mulder als geen ander. Als lifecoach bij MotiFactor heeft Mulder alle smoezen en verhalen wel eens gehoord. Maar hij heeft ook goede tips voor Meesters en al die anderen. “Maak een planning. Bedenk van tevoren wat je op een dag wilt doen. Wat betreft bewegen en voeding. En zorg ervoor dat je dat doel ook kunt halen. Dan komt de motivatie er ook wel.”


Een reportage van Gerry van Bakel met in de hoofdrol Leidens leukste fitgirl Greet Meesters die elke week een goede tip ophaalt uit haar netwerk om gezond van hoofd, hart en lijf te blijven in tijden van corona.

Als je succesverhalen hoort van mensen die hun levensstijl helemaal hebben omgegooid kun je enorm geïnspireerd raken en denken: dat wil ik ook. Maar het is niet een kwestie van even wat vaker sporten en gezonder eten. Je moet het de rest van je leven volhouden. Dat vraagt heel veel discipline. Motivatie is het sleutelwoord. “Crashdiëten werken al helemaal niet”, zegt lifecoach Mulder gedecideerd, “je moet bedenken waarom je gezonder wil leven. Wat het jou oplevert. En dat vervolgens in je dagplanning opnemen.”

Weerstaan
Meesters herkent de problemen wel met doorzetten van goede voornemens. “Ik merk dat ik meer voor mezelf moet kiezen. Als ik een groente- en fruitdag wil houden, moet ik dat gewoon doen. En de rest van mijn gezin kan een andere keus maken. Maar ik was laatst een paar dagen ergens alleen aan het logeren en op iemands huis passen en toen was het wel gemakkelijker. Ik hoefde alleen boodschappen voor mezelf te doen. En wat je niet in huis hebt aan snoeperij hoef je ook niet te weerstaan.”

Ons
Mulder is al zeventien jaar werkzaam als coach en begeleidt tal van mensen om een gezondere levensstijl te kiezen en vol te houden. “Mensen zijn soms wanhopig en vragen aan mij: hoe houd ik het vol? Waarom lukt het mij niet? Motivatie is echt heel lastig. Dat zit van binnen. Iemand zei me ooit: jij verkoopt motivatie in zakjes van een ons. Ik probeer mensen steeds weer een duwtje in de goede richting te geven.”

Een van de tips van Mulder is het maken van lijstjes. “Als je wilt gaan bewegen, bijvoorbeeld een wandeling maken of naar de sportschool, of iets anders, zet het in je agenda. En als je je voorneemt om gezond te eten, doe dat dan drie maaltijden per dag, dus een gezond ontbijt, een gezonde lunch en een gezonde avondmaaltijd. Een goede planning en motivatie gaan hand in hand.”

Dit is aflevering 24 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Sport Meesters on the Move


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×