Leidens leukste fitgirl Greet Meesters met haar nieuwe 'verkering'. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Mijn contrabas is een soort van nieuwe verkering'

Muziek maken. Voor de één een bezigheid die opdroogde in tijden van de corona terwijl een ander juist een nieuw instrument ter hand nam. Leidens leukste fitgirl houdt van alle soorten muziek. Een lang gekoesterde wens was het leren bespelen van een contrabas. Greet Meesters greep de coronacrisis aan die wens in vervulling te laten gaan.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’-dossier van Sleutelstad

“Drie jaar geleden, kreeg ik een ongeluk met mijn bakfiets en brak mijn schouder”, vertelt Meesters, terwijl ze liefdevol op haar contrabas tokkelt. “Toen dacht ik eigenlijk: nu kan ik nooit meer contrabas leren spelen. Dat is veel te zwaar. Maar toen de corona toesloeg, was ik op zoek naar iets nieuws. En toen heb ik op een dag de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar een muziekwinkel gegaan. Zonder iets tegen iemand te zeggen.”


Een reportage van Gerry van Bakel over de liefde voor een contrabas van Leidens leukste fitgirl Greet Meesters.

Hoe blijf je gezond van hoofd, hart en lijf in tijden van corona? Een terugkerende vraag waar Leidens leukste fitgirl Greet Meesters steeds een antwoord op probeert te geven. Muziek is voor haar een ideaal middel om tot rust te komen of juist op gang te raken. Zo ging ze al dansen met Danny Molenaar en begint ze de dag met het draaien van een ouderwets plaatje op de grammofoon op haar werkplek.

Odensehuiskamer
“Ik zing en speel al mijn hele leven”, zegt Meesters. “En die contrabas zat al lang in mijn hoofd. Nu dacht ik, ik doe het gewoon en gebruik het instrument om sterker te worden, eerst had ik er een geleend en toen de stap gezet er zelf een te zetten. Heel veel muziekclubjes konden niet doorgaan natuurlijk, maar ik heb ook wel van mensen gehoord dat ze juist nu een nieuw instrument zijn gaan leren spelen of iets uit de kast hebben gepakt dat er al heel lang lag.”

Zelf werkt Meesters nu ook in de Odensehuiskamer in Voorschoten waar mensen met dementie of met niet-aangeboren hersenletsel terecht kunnen voor een kop koffie of thee, wat aanspraak en ook muziek. “Het is niet altijd eenvoudig op anderhalvemeter afstand, maar het is mooi om te zien hoe mensen ervan genieten.”

Eindmusical
Meesters is altijd met duizend en een dingen bezig en veel heeft te maken met muziek. Zo helpt ze een vriend met het inzingen van liedjes voor de eindmusical van zijn groep 8. “Heel leuk om te doen. En met die contrabas kan ik ook goed zingen. Het is een groot instrument, niet zo handig om mee te nemen. Maar hij past wel bij mij. Het is een beetje mijn nieuwe verkering.”

Dit is aflevering 25 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×