Desiré Kruit-Collé en Paul Dirkse. (Foto: Gemeente Leiden).

Subsidie voor discgolfbaan en judoclinics voor kinderen

Als het allemaal meezit kan er binnenkort discgolf worden gespeeld in Cronesteyn en krijgen 1500 kinderen judoclinics in Leiden. Deze twee initiatieven krijgen namelijk een bijdrage uit de subsidieregeling sportstimulering. Door de regeling kunnen verenigingen, bedrijven en inwoners met een goed idee om Leidenaren meer te laten bewegen, subsidie aanvragen. Elk jaar wordt er vijftigduizend euro verdeeld over de initiatieven. De regeling loopt tot en met 2023.

Judo voor jonge kinderen laat kinderen van scholen uit groepen drie en vier kennis kennis maken met judo en de Leidse judoscholen. In totaal zullen circa 1500 kinderen judoclinics krijgen en voorbereid worden op een judotoernooi dat in mei 2022 plaatsvindt. De lessen hebben niet alleen het doel om de kinderen judo te leren, maar ook om de kinderen weerbaar te maken en verantwoordelijkheid bij te brengen op een veilige en plezierige manier.

Disc golf Cronesteyn wil een disc golfcourse in Cronesteyn aanleggen waar iedereen gebruik van kan maken. Deze permanente disc golfcourse in Cronesteyn moet tussen de 12 en 18 holes krijgen, geschikt voor iedereen. Disc golf is een vorm van golf maar in plaats van een golfbal wordt er een frisbee gebruikt, die gegooid wordt in een metalen basket.

Naast deze initiatieven zijn Athletic Skills Mode en Buitenbasketball positief beoordeeld maar voorwaardelijk, omdat deze nog niet concreet genoeg zijn. Er is één initiatief afgewezen omdat het niet structureel genoeg was.

Nieuwe ronde
Het toekennen van de subsidies is ook meteen de start van de volgende ronde. Iedereen met een goed idee om Leidenaren te stimuleren meer te sporten kan tot 1 april 2022 een plan indienen. Op www.leiden.nl/sportstimulering staat informatie over de regeling en de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.

 

 

 

Leiden Maatschappij Sport Discgolf Cronesteyn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×