Park Cronesteyn. (Archieffoto: Chris de Waard).

Ook GroenLinks tegen discgolfbaan Cronesteyn

Het verzet tegen de komst van een discgolfbaan in Cronesteyn groeit. Nadat de gemeente subsidie had verleend om de baan aan te leggen, uitte de stichting Groen Cronesteyn al bezwaren. De GroenLinksfractie in de Leidse gemeenteraad sluit zich daar nu bij aan. Duo-raadslid Houssam Boutaibi legt uit: “Misschien is Leiden te dichtbebouwd voor discgolf.”

Bij discgolf moet je een frisbee in zo min mogelijk worpen in de ‘hole’ zien te krijgen. In de plannen voor Cronesteyn komen er twaalf tot achttien holes, verspreid over het park. Dat is voor Boutaibi een belangrijk bezwaar. “Midden in Cronesteyn zit de Tuin van de Smid, waar weleens kleine festivals en bruiloften zijn. Dat zit compact bij elkaar, dus dat is geen probleem. Maar een discgolfbaan van achttien holes die het hele park beslaat, gaat overlast opleveren.”

Luister hier naar het interview met Houssam Boutaibi over de discgolfbaan.

Boutaibi is bang dat de langszoevende frisbees de rust in het park verstoren. “Er wonen veel dieren in het park, en de mensen komen er voor hun rust. Er lopen natuurlijk weleens honden los, maar die komen niet voorbijsuizen als je aan het hardlopen bent. Frisbeeën is gewoon geen goed idee op deze plek.”

Of er andere plekken in Leiden wel geschikt zijn voor de sport, weet Boutaibi niet: “Misschien zou het ergens kunnen, bijvoorbeeld in het Bio Science Park, maar dat weet ik niet zeker. Je kunt je afvragen of discgolf wel verstandig is in een stad die zo volgebouwd is als Leiden.”

Of de subsidie nog teruggedraaid kan worden, weet Boutaibi nog niet. “We hebben vragen gesteld aan de wethouder en we wachten het antwoord af.”

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek Sport Discgolf Cronesteyn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×